Economic Știri locale

Nu era creștere economică? Din august nu s-au mai decontat concediile medicale. Sunt restanțe de 10,5 milioane lei

Casa de Asigurări de Sănătate Botoșani nu a mai decontat concediile medicale din luna august pentru că fostul Guvern nu a virat banii. 

Cu o economie care a raportat cele mai mari creșteri din UE în timpul guvernării PSD, persoanele aflate în diferite tipuri de concediu medical. 

Carmen Nicolau, președintele director al CAS Botoșani, a declarat că situația este ciudată pentru că banii au fost plătiți de firme și instituții, dar Guvernul nu le-a mai transmis mai departe. 

 



 

 

”Avem 10,5 milioane lei restanță la plată și avem 1883 cereri de la firme, fiind angajatori cu mai multe cereri, și 42 de cereri de la persoane fizice, la acestea din urmă avem restanțe de 239.000 lei. Ciudat este că banii în august, septembrie, octombrie, noiembrie s-au încasat la buget. Oamenii plătesc aceste contribuții, angajatorii plătesc, instituțiile plătesc contribuțiile la concediile medicale, banii se încasează, doar că nu sunt repartizați prin buget. Toată țara este în situația asta, dar noi avem restanțe mici pentru că suntem un județ mic”, a declarat Carmen Nicolau

Aceasta a precizat că soluția este aprobarea unei rectificări bugetare în care banii să fie virați în conturile Casei.