Economic Știri locale

La începutul lui decembrie se deschide noul LIDL. McDonald’s în locul vechiului LIDL VIDEO

Și românii știu să construiască nemțește. Noul LIDL din Botoșani construit în timp record. În locul vechiului LIDL va fi amenajat primul McDonald’s din Botoșani. 

Doar de 5 luni de zile au avut nevoie nemții de la LIDL să radă de pe fața pământului fostul sediu al firmei Simcos, de lângă Pompieri, și să construiască noul magazin din Botoșani. 

Lucrările de demolare ale fostelor birouri ale firmei Simcos au început în a doua parte a lunii mai, iar nemții se pregătesc să deschidă noul LIDL din Botoșani pe 5 sau 6 decembrie. 

 



 

 

Surse din cadrul dezvoltatorului care a construit noul magazin LIDL susțin că lucrările la noul magazin ar fi trebuit finalizate acum trei săptămâni, doar că una dintre firmele implicate în proiect a dus la aceste întârzieri. 

”Nouă ne-au spus că în locul vechiului LIDL va apărea primul McDonald’s din Botoșani și că lucrările de amenajare vor începe imediat după închiderea actualului magazin”, au precizat sursele. 

 

LIDL a avut ca termen de mutare a magazinului actual data de 31 decembrie 2019, dar inaugurarea noii locații va fi făcută pe 5 sau 6 decembrie 2019. 

LIDL a avut trei autorizații de la Primăria Botoșani, una pentru demolare, una pentru construcție și a treia pentru sistematizarea circulației și amenajarea unui sens giratoriu.

 

McDonald’s România activează prin firma Premier Restaurants România. 

 

Primul McDonald’s din Botoșani va fi vecin cu KFC, care are vânzări mai mult decât bune la Botoșani, și se pare că decizia de a deschide și la Botoșani a fost luată după succesul KFC și după ce  municipiul a devenit punct de atracție pentru toată zona Moldovei odată cu deschiderea Aquapark-ului Cornișa. 

Informația încă nu a fost confirmată sau infirmată de reprezentanții McDonald’s România și încă așteptăm răspunsul la întrebarea adresată.

Pe cel mai mare portal de recrutare forță de muncă din România, McDonald’s România are libere 500 de locuri de muncă și caută personal în TOATE orașele.