Administrație Economic

Primăria Botoșani și-a depășit planul de încasări din taxele și impozitele locale. Flutur anunță reînceperea investițiilor

Botoșănenii, cetățeni model din punct de vedere al plății impozitelor și taxelor locale.

Primarul Cătălin Flutur a anunțat că pentru prima dată de când este el primar, din 2004, nivelul prognozat pentru încasarea taxelor locale a fost depășit.

Până la data de 29 decembrie s-au încasat 102,2% din prevederile de 40,1 milioane lei din bugetul rectificat pentru anul 2019 la venituri din impozite și taxe. Încasările din impozite și taxe până la 29 decembrie 2019 sunt mai mari cu 6,72% față de cele realizate în 12 luni 2018. respectiv cu 2,5 milioane lei.

 

 



 

 

“Am o satisfacţie deosebită în acest an pentru că, cel puţin din 2004, când am fost ales pentru prima dată primar, am o situaţie a încasărilor la bugetul local absolut deosebită. Este o chestie în premieră, care nu s-a mai întâmplat şi asta nu poate decât să ne spună că politicile noastre fiscale, la nivel de municipiu, au fost foarte bune. Hotărârile pe care le-am dat anul acesta efectiv ne-au ajutat să facem o execuţie a veniturilor extraordinară. Este prima dată când am depăşit 100%”, a declarat Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani.

 



 

 

Banii plătiți de botoșăneni, atât persoane fizice, cât și juridice, au mers în cea mai mare parte pentru plata salariilor și pentru funcționarea Primăriei și instituțiilor subordonate, și nu pentru proiecte de investiții.

Primarul Cătălin Flutur este încrezător că din 2020 investițiile vor fi prioritare la Botoșani, mai ales după ce va fi o altă majoritate în Consiliul Local.