Administrație Economic Știri locale

După o investiție 100% privată, un oraș din județul Botoșani va avea din nou încălzire centralizată

Apă caldă și căldură în sistem centralizat într-un oraș din județul Botoșani la 20 de ani după ce vechiul sistem de încălzire centralizată a falimentat. 

Cel mai important este faptul că investiția este una 100% privată și vine din partea unei companii care asigură încălzirea în sistem centralizat în alte șapte localități din România, printre care și un municipiu reședință de județ. 

Potrivit primarului orașului, investiția va fi funcțională începând chiar din această toamnă. 

 

 



 

 

Este vorba despre orașul Săveni, din județul Botoșani, unde sistemul centralizat de încălzire a falimentat în urmă cu aproape 20 de ani.

Primarul Relu Tîrzioru a declarat că un investitor privat va investi în construcția unei centrale ecologice și a sistemului de distribuție a apei calde pe traseul vechiului sistem din oraș. 

 

 

 

 

”În orașul Săveni, până în octombrie, vom avea încălzire centralizată. Este un investitor privat, o investiție 100% privată și va consta într-o centrală ecologică și a unui sistem de distribuție. Firma respectivă furnizează agent termic în alte șapte localități. Nu am acordul investitorului nici să vă spun numele firmei, nici sursa ecologică de încălzire. Din discuțiile cu proprietarii de apartamente, dar și de case din zonele prin care va fi noul sistem de încălzire, 80% dintre ei se vor branșa la noul sistem. Acum se completează anumite chestionare de către proprietari, vom face o ședință publică unde vom avea trei proiecte majore pentru oraș, unul dintre ele fiind noul sistem de termoficare ecologic.  și se vor începe lucrările la centrală și la noul sistem”, a declarat primarul Relu Tîrzioru

Acesta a declarat că noua rețea de distribuție a agentului termic va fi pe același traseu ca și vechiul sistem doar că noua rețea va fi construită de la zero.