Economic Știri locale

Clădire gigant cu patru săli de evenimente pentru 1600 persoane peste drum de un complex cu hotel și trei restaurante

Pentru că în Botoșani nu găsești niciodată loc la un restaurant pentru nuntă sau cumetrie decât cu programare făcută de cel puțin un an și jumătate, un om de afaceri care are deja un hotel și trei restaurante investește într-un proiect gigant la marginea municipiului Botoșani.

 

Este vorba despre un proiect care cuprinde construirea unei clădiri gigant cu patru săli de evenimente pentru minim 1600 de persoane simultan, dar și a unei parcări care să deservească cele patru săli.

 

 



 

Investiția va fi făcută de proprietarul complexului Hotel&Restaurant Rediu, unde sunt deja trei săli de evenimente.

 

Potrivit viceprimarului Marian Murariu, investitorul a depus documentația la Primăria Botoșani și a obținut certificatul de urbanism.

Investiția se va ridica la câteva milioane de euro și va schimba total intrarea în municipiul Botoșani dinspre Stăuceni. Deși este în afara municipiului Botoșani, terenul pe care va fi făcută investiția este în intravilanul urbei.

 

”Un proiect cu săli de nunți va fi dezvoltat vis-a-vis de complexul Rediu, o clădire mare cu patru săli de evenimente pentru minim 1600 de persoane și cu o parcare foarte mare. Probabil va fi creat și un sens giratoriu care să faciliteze circulația și să permită accesul ușor atât la complexul Rediu, cât și la noua clădire care va fi construită peste drum. Proprietarul deține acolo câteva hectare pe care va dezvolta investiția”, a declarat viceprimarul Marian Murariu.

 

Surse din piață susțin că proiectul peste drum de pădurea Rediu este atât de complex încât se lucrează cu două firme de proiectare, una din Botoșani și una din București.

 

Investitorul ar putea suporta costurile pentru sistematizare dacă se va opta pentru un sens giratoriu pe drumul național Botoșani-Ștefănești.