Un tânăr om de afaceri: ”Mediul de afaceri poate să suporte multe, nu poate să suporte incertitudinea cronică și reacția întârziată”

0

Apel către guvernanți făcut de un tânăr om de afaceri din Botoșani pentru a lua măsuri economice prin care să se păstreze echilibrul socio-economic. 

 

Cătălin SIlegeanu, managerul Hidroplasto Botoșani, susține că este aberant și debusolant pentru mediul de afaceri să închizi activitatea unor sectoare cu mii de angajați. 

 

Într-o scrisoare deschisă adresată Guvernului, Silegeanu este de părere că acțiunile de acum ale guvernanților pot avea în viitor efecte dezastruoase atât asupra populației, cât și a mediului de business. 

 

  

 

 

Cătălin Silegeanu, antreprenor: 

 

Dragă al meu Guvern, ia măsuri curajoasă, ferme și clare de sustinere a mediului de afaceri!!!

 

Autoritatile si mediul de afaceri trebuie sa aiba o abordare in trei dimensiuni: pastrarea echilibrelor socio-economice al celor fiscal-bugetare , actiuni concrete pe cele mai afectate si importante sectoare si etapizarea acestora intr-o matrice de risc, astfel incat ele sa fie prioritizate in functie de modul in care evolueaza situatia in economie.

 

Operatorii economici, din toate ramurile economiei, au închis porțile, fără să primească absolut nicio măsură de compensare, fără nicio idee despre cum ar putea să arate aceste măsuri compensatorii și fără niciun termen clar de implementare al acestor măsuri. Pentru că cei care activează în mediul de afaceri sunt oameni responsabili, ei au urmat instrucțiunile și au închis activitatea. Însă ei au fost singurii care au fost responsabili, pentru că Guvernul României pur și simplu i-a abandonat.

 

Este aberant și debusolant pentru tot mediul economic să dispui închiderea activității unui sector care angajează sute de mii de oameni direct și care angrenează alte câteva sute de mii pe orizontală, în alte ramuri industriale, fără să anunți, în același timp, care este setul de măsuri economice și fiscale pe care le ai în vedere.

 

Este foarte bine ca sunt adoptate masuri ferme pentru protejarea populatiei , pentru ca oamenii sunt mult mai importanti decat orice business , dar ca mediul de afaceri din Romania asteapta si masuri ferme pentru sprijinul economiei.

 

Antreprenorii sunt îngrijorați de soarta afacerii lor, oamenii care stau acasă sunt îngrijorați în legătură cu locul lor de muncă și își pun, pe bună dreptate întrebarea: Cu ce vor cumpăra mâncare și vor plăti factura la curent sau apă, dacă nu au loc de muncă?

 

Dincolo de afacere , prioritara este siguranta oamenilor , insa , pe de alta parte , economia trece printr-o situatie de criza in care , daca nu suntem atenti , multe dintre afaceri vor fi moarte in cateva luni si zeci de mii de oameni vor ramane fara locuri de munca.

 

Deciziile luate astazi pot ingropa o economie sau o pot submina, distruge si o data cu ea viata miilor de oameni.

 

Mediul de afaceri poate să suporte multe, însă nu poate să suporte incertitudinea cronică și reacția întârziată. Adică exact ce face Guvernul României acum. Mi-aș fi dorit să avem guvernanți care să aibă inițiative mai rapide, așa cum au făcut liderii adevărați din statele afectate din Uniunea Europeană. #Botosani #ImpreunaVomReusi

 

 

 

 

 

loading…

 


Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *