FOTO Ministrul Agriculturii în vizită la singurul producător român de pompe pentru irigații, Mecanex SA

0

Liberalii botoșăneni l-au avut vineri ca invitat în județ pe Adrian Oros, ministrul Agriculturii.

Pe lângă întâlnirea cu fermierii, primarii și vizita la un producător de tomate și Stațiunea Popăuți, ministrul Agriculturii a vizitat și singura companie din România care produce pompe pentru irigații, Mecanex SA Botoșani. 

Industriașul Ciprian Bidașcă, directorul general al Mecanex SA, a declarat că fabrica botoșăneană este de interes național, mai ales în contextul actual. 

 
 

”Salutăm inițiativa domnului senator Costel Șoptică de a iniția vizita domnului Ministru al Agriculturii Adrian Oroș la Mecanex SA, în aceste vremuri de urgență și suntem încântați că autoritățile realizează importanța companiei noastre în domeniul irigațiilor și nu numai.

Compania Mecanex SA Botoșani a primit astăzi 8 mai 2020 vizita domnului Adrian Oroș, Ministru al Agriculturii și a domnului Costel Șoptică, senator de Botoșani. În urma discuțiilor și a vizitei efectuate în fabrică, s-a constatat că Mecanex, singurul producător de pompe pentru irigații din România este o companie de interes național, mai ales în contextul prezent, când agricultura suferă din cauza secetei.  Domnul Ministru, împreună cu domnul Senator, ne-au declarat că vor prezenta situația societății noastre domnului Prim Ministru Ludovic Orban, în vederea găsirii de soluții în cel mai scurt timp pentru sprijinirea singurului producător român de pompe pentru irigații rămas în activitate. 

Suntem convinși că în urma vizitei se vor concretiza măsuri adecvate în sprijinirea singurului producător român de pompe și, implicit, în sprijinirea sistemului național de irigații care este o armă atât de importantă împotriva secetei”, a declarat omul de afaceri Ciprian Bidașcă, directorul fabricii de pompe pentru irigații Mecanex SA. 

 

 
Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *