Economic

Iftime i-a propus lui Șoptică măsuri economice pentru sprijinirea mediului de afaceri din Botoșani. Liderul PNL trebuie să meargă la Guvern cu propunerile Camerei de Comerț

omul de afaceri Valeriu Iftime, presedintele Camerei de Comert Botosani
omul de afaceri Valeriu Iftime, presedintele Camerei de Comert Botosani

Comunicat de presă: La solicitarea firmelor mari care activează în domeniul construcţii, irigaţii, reabilitări de drumuri, reabilitări de reţele de apă şi canalizare, Președintele Camerei de Comerț și Industrie Botoșani, Valeriu Iftime, a avut vineri 15 mai 2020, o întâlnire cu  domnul Senator Costel Şoptică, Preşedintele PNL Filiala Judeţeană Botoşani, ocazie cu care s-a discutat posibilitatea unui sprijin real din partea Guvernului  pentru firmele mari care derulează proiecte de investiţii finanţate de la bugetul de stat.

Subiectele discutate au vizat necesitatea lansării unui program concret de garantare a unor împrumuturi pentru susţinerea afacerilor, pe modelul IMMinvest; reglementarea posibilităţii de acordare a unor avansuri la lucrări pentru contractele finanţate din fonduri publice, pentru contractele care se vor semna până la finalul anului, precum şi efectuarea la timp a plăţilor pentru contractele aflate în derulare – facilităţi care ar putea oferi un ajutor consistent companiilor mari care au în derulare contracte cu sursa de  finanţare garantată, dar care sunt în acest moment blocate din lipsa capitalului de lucru. 

 



 

 

 

Pentru propunerile menţionate, Camera de Comerţ si Industrie Botoşani a înaintat o adresă oficială pe care domnul Senator Costel Şoptică s-a angajat că o va susţine în fata membrilor Guvernului României.

Un alt subiect discutat a fost propunerea de îngheţare a salariului minim pe economie în domeniul industriei de textile. Pentru rezolvarea acestei solicitări Domnul Senator Costel Soptica s-a angajat să invite la Botoşani pe Doamna Violeta Alexandru, Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale.

Biroul de presa al CCI Botoşani