Economic Știri locale

Supermarket de 800 mp deschis la Ștefănești de cea mai mare firmă cu capital local din comerțul modern

Cel mai important concurent local al multinaționalelor din comerțul modern a deschis cel mai mare supermarket propriu din județ. 

Ovisim Botoșani a deschis un supermarket de nu mai puțin de 800 metri pătrați în orașul Ștefănești, cel mai estic oraș din județ. 

Clădirea în care funcționează cel mai mare supermarket din partea de est a județului Botoșani este construită de la zero, o parte din teren fiind obținută prin concesiune de la Primăria Orașului Ștefănești. 

 



 

”Să fie într-un ceas bun!”, a declarat primarul Florin Buțura, salutând investiția făcută de compania Ovisim atât pentru faptul că Primăria va încasa taxa de concesiune, dar și cota parte din impozitele plătite pe salariile localnicilor angajați acolo.

 

Ovisim este compania locală poziționată cel mai bine în concurența mai mult decât sufocantă venită din partea giganților francezi, germani sau polonezi și are prețuri mai mici la multe produse din coșul de bază. 

Politica de deschidere în localitățile urbane din județ a magazinelor proprii Ovisim ar putea fi una dintre măsurile pe care retailerul local cu capital autohton le poate lua pentru a concura cu multinaționalele.

Pe lângă faptul că foarte multe produse alimentare fabricate în Botoșani ajung acum și la localnicii din Ștefănești și satele din împrejurimi, deschiderea magazinului Ovisim a generat și locuri de muncă pe plan local.

Creșterea ponderii comercianților locali în totalul comerțului modern din județ este extrem de importantă pentru economia județului Botoșani.