Economic Știri locale

BOMBĂ! Firma Microbuzul depune proiect cu fonduri europene pentru autobuze electrice sau hybrid



Schimbare totală în transportul public local din Botoșani. În trei sau patru ani tot transportul public din municipiul Botoșani ar putea fi electric, atât cel asigurat de autoritățile locale prin Eltrans, cât și cel privat prin compania Microbuzul. 

Compania care asigura transportul cu tramvaiul a cumpărat autobuze diesel pe parcursul lucrărilor de modernizare a liniilor de tramvai, în timp ce firma care asigura transportul cu maxi-taxi depune proiect pentru schimbarea actualei flote diesel cu autobuze electrice sau hybrid. 

În momentul de față, în municipiul Botoșani transportul public electric a dispărut complet după aproape 30 de ani pentru următorii trei sau patru ani. 

 



Omul de afaceri Dumitru Balan, patronul companiei Microbuzul SRL, a declarat că se lucrează deja la proiectul care va fi depus pentru atragerea unei finanțări din fonduri europene. 

”Lucrăm acum la acest proiect și urmează să stabilim în funcție de ce găsim pe piață dacă vom achiziționa o flotă de autobuze electrice sau hybrid”, a declarat Dumitru Balan în timpul emisiunii Dosarul Zilei la Tele M. 

Acesta a precizat că proiectul va fi unul de de amploare și dacă se va opta pentru varianta electrică va conține și stații de alimentare rapide.