Administrație Economic Politică Știri locale

Mulțumim PSD și PNL! 91,5% dintre botoșănenii până în 35 de ani vor să PLECE din Botoșani




Consiliul Județean al Elevilor a lansat un chestionar în mediul online pentru a afla părerea persoanelor cu vârste cuprinse între 14 și 35 de ani despre municipiul Botoșani. 

Iosif Pintilie, președintele CJE, a postat pe contul său de Facebook una dintre principalele idei desprinse după ce numărul persoanelor care au completat chestionarul a depășit 100 și care este DRAMATICĂ din toate punctele de vedere pentru viitorul urbei în care încă locuim. 

Social și economic Botoșani va avea probleme uriașe dacă această tendință se menține și nu este schimbată prin proiecte de investiții care să modernizeze și să inoveze localitatea pentru a putea da speranțe pentru viitor. 



”Hai să vă dau una bună. Am lansat un chestionar în mediul online, destinat persoanelor cu vârste cuprinse între 14 si 35 de ani, prin care am vrut să aflăm părerea sinceră a tinerilor despre municipiul Botoșani. 

Până acum au completat chestionarul puțin peste 100 de persoane, iar, atenție aici, 91,5% (nouăzeci și unu virgulă cinci la sută) dintre persoanele ce au completat chestionarul au spus că își doresc să plece din Botoșani. Repet, 91,5%. 

Botoșani ar trebui să devină un loc al tinerilor, un spațiu în care tinerii să își poată clădi un viitor. Și nu ar fi mișto să avem un oraș tânăr și activ, plin de oportunități și care să se lupte cu orașele mari ale țării? Asta vrem noi.

Ne poți sprijin prin completarea următorului chestionar, dacă ai între 14 și 35 de ani. Durează mai puțin de un minut”, a postat Iosif Pintilie

 

De ce vor să plece atât de mulți botoșăneni din oraș? Poate pentru că s-au săturat de lucrările începute și nefinalizate la Teatrul Mihai Eminescu cu toate implicațiile sociale și economice, poate s-au săturat de tramvaiele care tot săreau de pe șine, de drumurile pline de gropi, de lipsa unei ținte comune a botoșănenilor pentru următorii 10 sau 20 de ani. 

 

Puteți completa chestionarul aici https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdAUnibA_X78ElElhbtT1f17tCuDOae-TQG8LT5O9f5uRd9gA/viewform?fbclid=IwAR3Qed3lckIHWEzNpEnpFw4RgAUZCQQjpg2ljKVNFwJ-dtLPrI1wjFMUMkE