Economic Știri locale

FOTO Pensiunea de 500.000 euro cu iaz de la Frumușica va fi inaugurată în acest an





Omul de afaceri Nicu Pitorac, cel care a muncit peste 20 de ani în Italia și s-a întors să investească în Botoșani, vrea să inaugureze în toamna acestui an pensiunea de 500.000 euro din comuna Frumușica.

Acesta are un business în transportul de mărfuri și un service auto, iar de anul trecut a început să construiască o pensiune în comuna Frumușica, pe malul unui iaz cu lebede și rațe sălbatice.

”Se construiește conform planului pensiunea în comuna Frumușica”, a postat pe contul de Facebook omul de afaceri Nicu Pitorac, alături de câteva imagini de la șantier.

 



Acesta a muncit în Milano, unde s-a ocupat de confecționarea podiumurilor pentru defilarea caselor de modă din capitala modei. În Italia mai face transport de mărfuri, dar s-a întors în România, în județul Botoșani unde a investit într-un service auto în Flămânzi și a accesat un proiect cu finanțare europeană pentru a construi o pensiune, prima din zona de Sud a județului Botoșani.

Proiectul are o valoare totală de 500.000 euro, iar o parte din el, de 200.000 euro, din care 74% fonduri europene nerambursabile, va fi realizat printr-o finanțare făcută prin Asociația Zona Pescărească Iazurile Moldovei. 

Peste drum de șantierul unde se construiește pensiunea, Pitorac deține un teren și câteva clădiri unde vrea să facă o parcare pentru TIR-uri, prima din județul Botoșani.

Anul acesta va fi construită pensiunea care va avea cel puțin 8 camere de cazare, va fi dotată bucătăria și va fi decolmatat și amenajat iazul de pe proprietatea care va deveni principala atracție de acest fel din partea de Sud a județului. Octombrie este luna în care prima investiție în industria HoReCa în această parte de județ ar trebui să fie inaugurată. 

Realizarea proiectului de construire a pensiunii de pe malul lacului de la Frumușica se realizează prin Asociația Zona Pescărească Iazurile Moldovei cu finanțare prin POPAM. 

Pensiunea de la Flămânzi va avea o bucătărie bazată pe pește, dar și pe bucatele tradiționale îndrăgite în zonă, precum și pe cele din bucătăria italiană.

În acest an vor începe lucrările de modernizare și a drumului european Botoșani-Târgu Frumos, șosea care trece prin fața pensiunii lui Pitorac.