Administrație Economic Știri locale

Investește 1,5-2 milioane lei în parcul industrial de la Bucecea. ”Degeaba avem trotuare și cămin cultural dacă nu avem locuri de muncă”





Unul dintre primarii noi din județul Botoșani schimbă radical viziunea din administrația publică locală și redirecționează resursele bugetare spre atragerea de investitori și crearea de locuri de muncă.

Angel Gheorghiu a devenit primar al orașului Bucecea în urma alegerilor locale din septembrie 2020, iar în ultimii trei ani și-a sprijinit urbea din funcția de subsecretar de stat în Ministerul Dezvoltării, de unde s-au acorat multe finanțări pentru investiții în infrastructura locală din cel mai vestic oraș al județului Botoșani.

Bugetul din 2021 va fi axat pe investițiile în viitorul parc industrial de pe platforma fostei fabrici de zahăr Bucecea.

 



 

”Degeaba avem trotuare și cămin cultural dacă nu avem locuri de muncă, dacă nu vin investitorii în Bucecea pentru a putea schimba viața localnicilor, pentru a avea un buget care să ne permitem să facem cât mai multe posibil pentru a avea un oraș cu tot ce trebuie pentru cetățenii săi. Anul acesta Primăria Bucecea nu mai investește în nimic altceva decât în parcul industrial. Avem și sprijinul Consiliului Județean în acest sens și vom solicita sume pentru a dezvolta parcul industrial nu doar pentru Bucecea, ci pentru întreaga economie a județului. Tot județul are de câștigat din punct de vedere economic din acest proiect de la Bucecea”, a declarat Angel Gheorghiu.

Astfel, Consiliul Local al orașului Bucecea va înființa o firmă pentru a administra viitorul parc industriale pentru care există deja un contract pentru o investiție privată de peste 1,5 milioane euro care prevede construcția 

 

Autoritățile locale din Bucecea vor investi banii din bugetul propriu și din contribuția Consiliului Județean pentru a curăța de resturile de clădiri platforma fostei fabrici de zahăr, costurile pentru demolare și curățare fiind foarte mari. Utilitățile, adică, apă, canalizare, gaz metan și energie electrică pentru regim industrial, vor fi și ele extinse acolo în 2021.

”Anul acesta vreau să facem totul pentru că proiectul acesta va schimba totul în regiune”, a completat Angel Gheorghiu.

În total vor fi 1,5-2 milioane de lei investiți pentru curățarea platformei, aducerea utilităților și a infrastructurii rutiere din zonă pentru ca parcul industrial să fie funcțional.