Administrație Economic Știri locale

Clădire cu 9 etaje și heliport, încă două supermarketuri și cartier de blocuri, investițiile private anunțate în Botoșani





SURSA: news.ro

Mai multe companii au solicitat certificate de urbanism Primăriei Botoșani pentru a putea derula investiții private în municipiul reședință de județ.

Primarul Cosmin Andrei le-a enumerat pe principalele patru, care vor avea un impact semnificativ în municipiu ca dezvoltare economică.

În primul rând, se vor construi două noi supermarketuri, ambele pe Calea Națională, doar că unul la ieșirea spre Iași, iar celălalt la ieșirea spre Dorohoi.

Potrivit primarului Cosmin Andrei, este vorba despre un nou supermagazin care va fi construit lângă noul Kaufland de la ieșirea spre Iași, și un altul care va fi construit între Spitalul de Recuperare și Bricodepot.

Apoi, o clădire cu nouă etaje, cu cabinete medicale și apartamente, dar și un heliport ar urma să se construiască lângă Spitalul Județean Mavromati, pe terenul gol de pe Bulevardul Mihai Eminescu.

 

„Este o solicitare într-o fază incipientă, doar la nivel de intenţie, pentru care s-a cerut certificat de urbanism”, a declarat Cosmin Andrei.

 

Totodată, o nouă solicitare de certificat de urbanism pentru un cartier de blocuri de șase sau șapte nivele a venit și din partea unei companii care vrea să dezvolte proiectul imobiliar în zona industrială, pe strada Manolești Deal, în spatele Electroalfa și Xandor. Firma respectivă, din Cluj, a mai solicitat un certificat de urbanism și în urmă cu doi ani, doar că demersul a fost retras la scurt timp pentru a fi refăcut la forma depusă în 2021. 

 

Cel mai probabil, cele două supermarketuri vor fi construite înaintea celor două proiecte imobiliare.