Economic Știri locale

Savoarea Nordului! O firmă din Darabani a ajuns la afaceri de 15 milioane de euro cu produse tradiționale din carne




Compania botoșăneană Sagrod, din orașul Darabani, cel mai nordic oraș al României, condusă de omul de afaceri Marius Țîmpău, a ajuns în atenția Ziarului Financiar după ce în 2020 a reușit să ajungă la afaceri de 15 milioane de euro și un număr mediu de 159 de angajați.

Deși cifra de afacri din 2020 a fost cu 6% mai mică decât în 2019, Sagrod a raportat o profitabilitate de 660.000 euro, aproape triplu față de anul de comparație.

 

”Compania, înfiinţată în urmă cu 29 de ani în oraşul Darabani, judeţul Botoşani, s-a dezvoltat de la o carmangerie unde se produceau câteva sortimente de salamuri şi cârnaţi, la producţia de mezeluri şi preparate tradiţionale, comercializate atât în magazinele proprii, cât şi distribuite în mai multe localităţi din zona Moldovei. Magazinele Sagrod sunt localizate în oraşele Darabani, Dorohoi, Botoşani, Iaşi, Bacău, Comăneşti, Moineşti şi Suceava”, scrie ZF.ro.

Sagrod Darabani are propriile abatoare, iar în municipiul Botoșani are magazine proprii în cele două piețe, dar și pe strada Tudor Vladimirescu, lângă Parcul Tineretului.

De asemenea, produsele Sagrod Darabani pot fi cumpărate și de la magazinele din rețeaua Penny, magazinele mari ale rețelei având încorporate și zone distincte ale producătorului din județul Botoșani.

Sursa foto: contul de Facebook Sagrod