Economic Știri locale

VIDEO Cantități uriașe de praf generate de demolarea fabricii Rapsodia Conf pentru a face loc unui LIDL



 

 


Strada Independenței din municipiul Botoșani se schimbă radical în această perioadă, odată cu avansarea lucrărilor de demolare a fostei fabrici de confecții Rapsodia Conf.

Demolarea a început dinspre interiorul fabricii, dinspre Catedrala Uspenia, locul unde a fost botezat Mihai Eminescu, spre exteriorul fabricii, spre strada Independenței.

Astăzi demolarea a dus la punerea la pământ a etajelor superioare a bucății de clădire care este perete în perete cu fabrica de confecții Serconf.

 

 

Demolările au generat cantități uriașe de praf care s-au așezat pe autoturismele parcate în zonă și pe geamurile blocurilor din zonă.

”Am ieșit și mi-am luat mașina din locul de parcare pentru că este încă în rate, mai am de plătit la ea și bine am făcut pentru că văd o bucată mare de bolovan în locul de parcare, ceea ce înseamnă că mi-ar fi căzut pe parbriz. Dincolo de tot disconforul nostru, de toate bubuiturile simțite până în locuințe, măcar dacă ne-ar spune să ne luăm mașinile la timp”, a spus un botoșănean care locuiește în apropierea fostei fabrici de confecții.

 

Termenul de valabilitate al autorizației de demolare este iulie 2022, iar pe locul fostei fabrici se va construi un magazin LIDL și două blocuri.