Amendă de 10.000 lei pentru praful făcut la demolarea fostei fabrici de confecții Rapsodia Conf

0 


Garda de Mediu Botoșani a amendat compania care demolează fosta fabrică de confecții Rapsodia Conf pentru nerespectarea procedurilor de protecție a mediului.

 Bucata de clădire lipită de fabrica Serconf a fost demolată miercuri și a produs, pentru câteva ore, cantități mari de praf care s-au depus pe mașinile parcate în zonă. Botoșănenii care locuiesc în apropiere s-au plâns de faptul că praful a intrat în apartamente și cu geamurile închise. 

Pe locul fostei fabrici de confecții va fi construit un magazin LIDL.”Ca urmare a autosesizării o echipă de comisari din cadrul Garda de Mediu Botoșani a verificat amplasamentul din mun. Botoșani, str. Independenței, nr.4 unde un operator economic execută lucrări de desființarea contrucțiilor și instalațiilor existente, a rețelelor de alimentare cu apă, canalizare, termoficare, rețele de energie electrică aeriană și subterană, gaze naturale, telefonie etc în vederea eliberării amplasamentului pentru noi investiții.

Întrucât operatorul economic nu s-a supus tuturor procerdurilor și cerințelor legale care conduc la prevenirea, eliminarea sau reducerea impactului asupra aerului înconjurător și a mediului a fost sancționat cu amendă contravențională în valoare de 10.000 lei.

Totodată s-au stabilit în sarcina operatorului economic măsuri cu termen în vederea remedierii neconformităților constatate”, se precizează într-un comunicat de presă al Gărzii de Mediu Botoșani.

 
Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *