Economic Știri locale

O companie din Botoșani importă materie primă din Portugalia, Tunisia și Malta pentru a face exporturi în Germania, SUA, UK, Turcia



 


România pierde foarte mulți bani pentru că nu are o legislație pusă la punct în ceea ce privește reciclarea industrială, iar Botoșani este unul dintre județele care are de suferit direct.

O companie din Botoșani importă materie primă din Portugalia, Tunisia și Malta pentru a putea face exporturi în Germania, SUA, UK, Turcia, Polonia, Belgia, Cehia, Kosovo, Olanda, Mozambic.

Este vorba despre firma Hidroplasto Botoșani, condusă de omul de afaceri Cătălin Silegeanu.

Hidroplasto transformă deșeurile din PVC în măcinătură pe culori și pe dimensiune care mai apoi este folosită în industrial.

În ultimii ani, Hidroplasto a investit mult în creșterea capacității de prelucrare pentru a face față cererii la export.

România ar face bani și ar transforma deșeurile în resursă financiară dacă Parlamentul ar pune la punct o legislație în ceea ce privește reciclarea.



Cătălin Silegeanu, Hidroplasto

”Noi nu avem niște legi și reguli care să oblige firmele și persoanele fizice să separe materialele, din păcate. De asta și suntem ultimii la reciclare. În alte țări, firmele de cablaje sunt obligate să separe deșeurile generate, PP, PVC, aluminiu, cupru. Hidroplasto a tot dat anunțuri că achiziționează deșeuri din PVC, dar suntem forțați să importăm astfel de deșeuri pentru a le transforma în fabrică și a le reda circuitului industrial. Fabrica pe care o are Hidroplasto este cea mai mare de acest fel și tot ce înseamnă creșterea volumului prelucrat se regăsește în taxele pe care compania le plătește la bugetul local și național. Economia județului ar avea mai mult de câștigat dacă ar fi o legislație bine pusă la punct și noi am putea să ne aprovizionăm de pe plan local și național cu materia primă”, a declarat omul de afaceri Cătălin Silegeanu.

 

De la linii de producție și chiar un robot industrial, până la achiziția de teren și începerea documentației pentru construirea unei noi fabrici, acestea sunt investițiile făcute de Hidroplasto pentru consolidarea și extinderea pe piață, generând o activitate care duce și la protejarea mediului înconjurător.