Economic Știri locale

FC Botoșani, duel cu o echipă care are o defensivă de fier



FC Botoșani va întâlni Chindia Târgoviște în etapa a 12-a din Liga 1, prima după pauza pentru meciurile echipelor naționale.

 

 

Partida va avea loc pe 18 octombrie, de la ora 17:30, și se anunță a fi destul de echilibrată.

 

Înaintea acestei confruntări, FC Botoșani ocupă locul 2, cu 22 de puncte, în timp ce Chindia este pe locul 10, cu 13 puncte.

 

Totuși, Chindia s-a făcut remarcată în acest sezon ca fiind o echipă care “își vinde scump pielea” și care încasează goluri și mai greu. Echipa pregătită de Emil Săndoi a încasat 8 goluri în actuala stagiune. Doar CFR Cluj, Farul Constanța și FC Argeș au primit mai puține (6).

 

În aceste condiții este de înțeles de ce bookmakerii anticipează un duel echilibrat. Conform cotelor de pe sport.netbet.ro, FC Botoșani are prima șansă, dar meciul este unul echilibrat. Astfel, victoria trupei lui Croitoru are cota 2.15, egalul are cota 3.10, iar succesul oaspeților are 3.60. Cotele sunt disponibile la NetBet, operator pe platforma căruia utilizatorii găsesc și cel mai mare cazinou online din România, table online pe bani reali, jocuri de poker, loterii internaționale și multe altele.

 

FC Botoșani vine după remiza cu Academica Clinceni

În ultima etapa înainte de întreruperea campionatului, FC Botoșani a terminat la egalitate, scor 1-1, în deplasarea de la Academica Clinceni.

 

A fost un meci cu o încărcătură aparte, ținând cont că golul gazdelor a fost reușit de Cascini în urma unui henț nesancționat de arbitru.

 

La finalul acelui meci, Marius Croitoru a contestat puternic arbitrajul. „Sunt de acord că fotbalul să se joace într-un stil fair-play. De ce să plătesc eu, ca antrenor, pentru greșeala arbitrului? Așa cum există antrenori de Liga 1, Liga 2, Champions League, așa există și arbitri. Ei se antrenează pentru a vedea astfel de faze, cum a fost golul cu mâna”, a spus Marius Croitoru pentru Digi Sport.

 

Totuși, Croitoru a felicitat Clinceniul pentru jocul prestat, dar și pe antrenorul Ionuț Chirilă.

 

Chindia a pierdut în ultimul minut cu FCSB

Și Chindia a avut un meci cu probleme de arbitraj în ultima etapă înainte de întreruperea campionatului. Echipa lui Emil Săndoi a pierdut cu 1-0 contra lui FCSB, într-un meci în care a jucat în zece oameni încă din startul meciului, după o decizie de arbitraj pe care Chindia a contestat-o.

 

Chiar și în zece oameni, Chindia s-a apărat exemplar și a încasat singurul gol al meciului în minutul 90+7, după ce Constantin Budescu a transformat o lovitură de la 11 metri.

 

De altfel, Chindia s-a remarcat în acest sezon prin organizarea excelentă, fiind o echipă care preferă să se apere și să lovească pe contraatac.

 

Ultimele meciuri dintre FC Botoșani și Chindia au fost spectaculoase

 

Ultimele partide dintre FC Botoșani și Chindia Târgoviște au fost de-a dreptul spectaculoase. În ultimii doi ani, echipele s-au întâlnit de patru ori și rezultatul a fost mereu imprevizibil.

 

Astfel, pe 22 septembrie 2019 Chindia a reușit să câștige cu 3-0 la Botoșani, o mare surpriză la acel moment. Moldovenii s-au revanșat în februarie 2020, când s-au impus cu 1-0 pe terenul Chindiei.

 

În schimb, în urmă cu un an, Chindia a câștigat din nou la Botoșani, de data aceasta cu 2-0. Iar la ultimul meci, disputat în februarie 2021, FC Botoșani a câștigat în deplasare cu 3-2.

 

Așadar, meciul programat pe 18 octombrie se anunță și el deschis oricărui rezultat, dar FC Botoșani are un ușor avantaj, ținând cont că are un joc mai bun și un lot ceva mai experimentat, după prezența în play-off-ul Ligii 1.