Economic Știri locale

A crescut lângă București, iar la 31 ani, după 10 ani de străinătate, se întoarce în comuna copilăriei din Botoșani să deschidă o fabrică de brichete de foc 




 

Sursa foto: http://panagroteh.ro/

S-a născut și crescut în Otopeni, lângă București, capitala României, iar vacanțele de vară le petrecea în comuna Santa Mare, pe malul Prutului, în județul Botoșani.

Vremurile l-au împins să plece din țară, să stea un deceniu la muncă peste hotare, dar imaginile copilăriei l-au făcut să se întoarcă nu doar în țară, ci tocmai în capătul de țară unde s-a simțit cel mai bine, în locul pe care îl percepe ca fiind cel mai frumos, unde se simte ACASĂ și unde vrea să își deschidă propria sa afacere.

Costel Cătălin Irimia are 31 de ani, s-a născut și crescut lângă București, în Otopeni, a muncit mai bine de 10 ani peste hotare, iar acum se întoarce ACASĂ, doar că pentru el acasă este în comuna Santa Mare, în județul Botoșani, pe malul Prutului. 

 


 

”Sunt născut și crescut în Otopeni, lângă Capitală, dar vacanțele le făceam în Santa Mare și îmi aduc aminte că de fiecare dată plângeam când trebuia să mă întorc de acolo. M-am îndrăgostit de acel loc, unde s-au născut părinții mei, e liniște, lumea este mai educată acolo decât la oraș, și vreau să încep acolo o afacere, vreau să mă mut acolo cu familia, cu copii mei. Mi-am luat și permis de pescuit să pot să mă bucur de tot ce are frumos zona”, a declarat Costel Cătălin Irimia.

A achiziționat un teren și a depus actele pentru a obține autorizația de construire a unei hale în care va amenaja o fabrică de brichete din deșeuri vegetale. Consiliul Județean Botoșani a eliberat Certificatul de Urbanism necesar pentru obținerea autorizației de construcție.

Proiectul se ridică la 150.000 euro și are două componente, fonduri europene și resurse proprii.



 

 

”În primă fază vreau să produc brichete din resturi vegetale, din resturile de la cei care procesează culturile agricole și trebuie să scape de deșeurile rezultate. Practic vom face și reciclare, vom curăța mediul înconjurător cu tot ce vrem să facem la Santa Mar. În a doua fază țintesc și pentru o linie de producție peleți”, a completat Costel Cătălin Irimia.

Speră ca în primăvara lui 2022 să înceapă construcția halei de producție și să pună la punct tot ce este necesar pentru a putea în același an să dea startul și fluxului de producție.

În ceea ce privește piața de desfacere a viitoarelor brichete de foc produse în comuna Santa Mare, tânărul antreprenor intenționează ca toată România să fie locul de vânzare a produselor fabricate în județul Botoșani.

Din start, investiția în fabrica de brichete de foc de la Santa Mare este văzută ca o afacere de familie în care să lucreze tânărul antreprenor Costel Cătălin Irimia și membrii familiei sale.