Economic Știri locale

O familie din Dorohoi construiește un complex turistic în Văculești pe 1,5 hectare: hotel, sală evenimente, piscină, terenuri sport

Sursa foto: aerdevacanta.ro





Sursa foto: aerdevacanta.ro

O familie din Dorohoi, care are o rețea de magazine și mai multe afaceri, va investi în construirea unui complex turistic în comuna Văculești, înainte de Dealu Mare.

Investiția va fi una de amploare, pe 15.233 metri pătrați cu hotel(subsol, parter plus două etaje), sală de evenimente, piscină, terenuri de sport, căbănuțe, parcări și va genera noi locuri de muncă pe plan local.

Pentru acest proiect s-a obținut deja certificatul de urbanism pentru obținerea planului urbanistic de detaliu și se așteaptă avizul din partea Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași pentru că accesul la viitorul complex turistic se va face din drumul național Botoșani-Dorohoi.

 

 

”Proiectul va fi dezvoltat undeva peste drum de pensiunea Codreanu și este o investiție îndrăzneață, destul de mare pentru noi”, a declarat Sorin Gîngă, primarul comunei Văculești.

Viitorul compelex turistic va fi construit într-o zonă în care Primăria Văculești a investit în extinderea rețelelor de energie electrică și internet pentru a o face atractivă pentru investitori, în ultimii doi ani fiind construite mai multe afaceri mici și fiind anunțate proiecte private pentru următorii ani.