Administrație Economic Știri locale

Reorganizare la Nova Apaserv: dispar două posturi de directori cu mandat, din birouri pleacă 20 de persoane care nu își justificau prezența





Problemele de funcționare a furnizorului județean de apă-canalizare, compania Nova Apaserv, impun o nouă reorganizare, ceea ce înseamnă și concedierea din personalul din birouri.

Liviu Ștefan, managerul Nova Apaserv SA, a declarat că ”situația este atât de critică încât doar măsuri dure pot fi aplicate. Noua organigramă va intra în vigoare de la 1 februarie cu acțiune imediată”.

Din cei patru directori cu mandat, rămânând doar doi, iar ceilalți doi vor avea contract individual de muncă, adică nu vor mai încasa indemnizații, ci salarii.

 


 

Din birouri pleacă 20 de persoane deoarece s-a constat că lipsa lor nu afectează în niciun fel activitatea Nova Apaserv.

”Modificarea de structură poate fi considerată ca o asumare a unor probleme. Este o societate care acum are 10 milioane datorii, nu știu câte litigii, este vorba și de un nivel de salarizare mic”, a completat Liviu Ștefan, cel care timp de 6 luni, până în decembrie 2021 a fost interimar, iar din decembrie este director cu mandat de patru ani.

Pe lângă concedierile din personalul din birouri, Nova Apaserv va încerca să își crească personalul de intervenții.