Economic Știri locale

Compania care a investit 500.000 euro în Botoșani își deschide o filială și în Kiev, Ucraina





Firma care a investit jumătate de milion de euro în fostul sediu al Banc Post din municipiul Botoșani se extinde în Ucraina și anunțul vine într-un moment extrem de tensionat din punct de vedere politic și militar, Rusia amenințând cu invazia statul vecin.

Dezvoltatorul român de jocuri video Amber, cu afaceri care au depăşit pragul de 20 milioane de dolari la finalul anului 2020 și estimează peste 50 milioane dolari în 2021, anunţă extinderea pe plan internaţional şi deschiderea unui nou studio în Kiev, Ucraina.

 


În prezent, Amber este prezent în Bucureşti, Botoşani, Guadalajara, Montreal, San Francisco şi Los Angeles.

„O plajă extinsă de talente într-o comunitate de gaming înfloritoare şi o legătură culturală cu celelalte birouri din Europa de Est au făcut ca Amber să-şi extindă operaţiunile în Ucraina, creând noi oportunităţi de creştere. Prezenţa pe piaţa ucraineană întăreşte puterea creativă şi transmite un mesaj de sprijin al companiei pentru echipa din Kiev şi pentru ecosistemul mai larg de dezvoltare a jocurilor din ţară”, a spus Jaime Gine, CEO-ul Amber, într-un comunicat de presă al companiei cu afaceri inclusiv în municipiul Botoșani.

El a adăugat că unul dintre obiectivele studioului ucrainean este să devină partenerul principal în dezvoltarea de jocuri AAA (jocuri cu bugete mari) şi PC din ţară.