Agricultură Economic Știri locale

VIDEO Mii de mașini, zeci de mii de participanți la Târgul agricol de la Popăuți



Ionică Nechifor, Moldoovis, Stațiunea Popăuți și Primăria Răchiți au organizat în acest weekend cel mai mare târg agricol din zona Moldovei și care întrece chiar și Indagra în ceea ce privește modul de desfășurare.

După o pauză de doi ani, târgul agricol a revenit la Stațiunea Popăuți și a fost un adevărat succes din punct de vedere al participanților, botoșănenii demonstrând că erau doriți de un astfel de eveniment.

Mașinile erau parcate din apropierea intersecției drumului național cu cel spre Roșiori, iar în zona de parcare amenajată de organizatori erau zeci de rânduri de autoturisme.

Imensa curte a Stațiunii Popăuți a fost neîncăpătoare pentru zecile de mii de participanți din Botoșani, Suceava, Iași, Vaslui, Bacău și alte județe din țară.

În timp ce se desfășura un adevărat recitat la principala scenă a târgului, alte două formații de muzică populară cântau în zone total diferite și asta îi făcea pe toți să se simtă în mijlocul spectacolului oriunde s-ar fi aflat.

A fost o demonstrație de tuns oile, o paradă a berbecilor Karakul de Botoșani, muzică, grătare, gulaș de miel la ceaun cu mămăligă gătită tot la foc de lemne, iar la un moment dat organiatorii și autoritățile locale și centrale au urcat pe scenă pentru a mulțimi participanților, dar și pentru a anunța cele mai noi măsuri de finanțare și sprijin pentru fermierii botoșăneni.

Lactalele de la Five Continents, de la Lacto Solomonescu, Cozonacul Domnesc, vinurile aduse de DIASOS au îmbogățit târgul agricol de la Popăuți.