Agricultură Economic Știri locale

10 puncte va avea sistemul antigrindină din Botoșani, iar la ministrul Agriculturii va mai ajunge o solicitare pentru încă 4



Ministerul Agriculturii va finanța extinderea Sistemului Național Antigrindină și de Creștere a Precipitațiilor în județul Botoșani prin amplasarea a 10 puncte de lansare.

Per total, la nivelul țării alocările pentru acest sector sunt de 75,4 milioane lei.

”Astfel conform HG nr. 426 din 25 martie 2022, promovată de dl ministru Adrian Chesnoiu, vor fi realizate în județul Botoșani în primă etapă 10 astfel de puncte de lansare. Am fost prezent în cursul acestei zile(n.r.: vineri, 20 mai) în comuna Ungureni, localitate care ani la rând a fost lovită crunt de grindină și unde se va construi un astfel de punct menit să protejeze truda fermierilor. Amplasarea celor 10 puncte trebuie să respecte condiția de interconectare între punctele din județul Suceava și Iași astfel încât să existe o zonă de protecție neîntreruptă și funcțională. Voi solicita domnului ministru al agricultturii suplimentarea cu încă patru puncte de lansare care sa acopere întreaga zonă de est a județului Botoșani, areal care are suprafețe agricole de foarte bună calitate. Măsură prin care va fi acoperit întreg județul Botoșani și vor putea beneficia astfel toți fermierii botoșăneni”, a declarat senatorul Lucian Trufin, reprezentant al Comisiei pentru Agricultură din Senatul României.