Administrație Economic Știri locale

Primarul Chirica despre schimbul autobuze-tramvaie cu Botoșani: ”E o gură de oxigen … a pierdut peste 100 milioane lei, pierde și lotul de tramvaie”

Sursa: romaniatv.net



Sursa foto: romaniatv.net

Primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, a declarat într-un interviu pentru Ziarulevenimentul.ro, că el a propus schimbul de autobuze electrice și tramvaie între Iași și Botoșani pentru ca fondurile europene pentru infrastructură să nu fie pierdute în totalitate.

Acesta a precizat că schimbul poate fi făcut dacă se obține acordul Ministerului Dezvoltării.

Chirica a precizat că municipiul Botoșani a pierdut deja finanțarea de 100 milioane lei pentru modernizarea liniilor de tramvaie și poate pierde și lotul de 9 tramvaie noi dacă nu se face schimbul cu autobuzele electrice din Iași.

Iașul va câștiga mijloace de transport cu 5 milioane euro mai scumpe decât cele pe care le va da la schimb.

 



”Eu l-am sunat(pe primarul municipiului Botoșani, n.r.), i-am propus acest lucru. Am vorbit și cu ADR Nord-Est, am trimis adresă la Ministerul Dezvoltării și către Ministerul Fondurilor Europene, domnului Boloș, prin care am propus acest schimb în sensul că noi renunțăm la autobuzele electrice dacă îmi dau cele 9 tramvaie noi. Diferența valorică este în favoarea noastră cu vreo 5 milioane de euro. Ar mai fi, din perspectiva mea ca român, o gură de oxigen pe care o mai primește Botoșaniul în condițiile în care care a pierdut și infrastructura, peste 100 milioane lei, și pierde și lotul de tramvai. Eu cred că ar fi o soluție bună pentru țară pentru că măcar mai recuperăm o parte din această pierdere. Tramvaiele vor circula în Iași, noi le dăm autobuzele și au și locuitorii Botoșaniului ceva nou palpabil și cred că este un schimb rezonabil. Cu acceptul Ministerului Dezvoltării, da, se poate face!”, a declarat Mihai Chirica.