Economic Știri locale

Amber inaugurează la Botoșani sediul în care a investit 500.000 euro, locul cu cei mai mulți IT-iști din județ




Deschiderea oficială a noului sediu AMBER Botoșani, de lângă Uvertura Mall, va avea loc vineri, 27 mai, începând cu ora 10.30. 

”Tăiem panglica, vizităm studioul și îi cunoaștem pe reprezentanții studioului și povestim despre planurile de viitor în Botoșani ale celui mai mare studio independent dezvoltator de jocuri video din România”, se precizează în invitația celor de la AMBER România.

În momentul în care au început lucrările la noul sediu AMBER Botoșani, fosta clădire Banc Post, s-a anunțat oficial suma de 500.000 euro ca fiind investiția necesară pentru modernizarea imobilului în care vor lucra cei mai mulți IT-iști pe plan local. 



Despre Amber

Înființată în 2013 în București, Amber este o agenție creativă structurată ca o rețea de studiouri cu specializări diferite, oferind o paletă largă de soluții de dezvoltare de jocuri video, ce include livrarea de produse complete, co-dezvoltare, conversie de platforme, live operations și servicii de suport. În acest moment, în Amber lucrează peste 900 de specialiști.

Amber are sediul central în București și birouri în Botoșani, San Francisco, Los Angeles, Guadalajara și Montreal.

Printre cele mai cunoscute companii de gaming cu care Amber a lucrat sau încă lucrează se numără Disney, Paradox Interactive, Rovio, NBC Universal, Kixeye, Raw Fury și That Game Company. Amber a dezvoltat jocuri precum Tetris Beat, PositronX, Rumble Heroes, Link Twin și Cinderella Free Fall și a contribuit la dezvoltarea unor titluri de success precum Sky: Children of Light, Gorogoa și altele.