Administrație Economic Politică Știri locale

Dan Șlincu: „PSD a propus noi stimulente financiare pentru combaterea scumpirilor începând cu 1 iulie 2022”



 

La inițiativa PSD, coaliția de guvernare va implementa un nou pachet de măsuri pentru sprijinirea populației și accelerarea absorbției fondurilor europene în valoare de 1,1 miliarde de euro. Așa cum au procedat de fiecare dată în cele 6 luni de guvernare, miniștrii și parlamentarii social-democrați au venit permanent cu soluții concrete pentru atenuarea problemelor cu care se confruntă cetățenii și companiile românești. De această dată, este vorba de un nou pachet social acordat pentru cei 3,2 milioane de pensionari cu pensia mai mică de 2.000 de lei/lună, care vor primi un sprijin unic de 700 lei, de creșterea cu un sfert a diferenței de salariu prevăzută de legea salarizării unice pentru 1,2 milioane de salariați din sistemul public. În același timp s-a propus amânarea cu 9 luni a ratelor bancare pentru cetățenii și companiile aflate în dificultate, diminuarea cheltuielilor bugetare, creșterea colectării veniturilor și eficientizarea programelor de investiții cu finanțare europeană”, a declarat deputatul PSD Dan Șlincu.

 

PSD susține în continuare o scădere a impozitelor pe cele mai mici salarii, astfel încât să rămână mai mulți bani în buzunarele salariaților care sunt vulnerabili în fața inflației. Această viziune a PSD fost enunțată încă din programul de guvernare prezentat în campania electorală din 2020 și este în analiză. Până se va lua o decizie în coaliția de guvernare, va intra în vigoare noul pachet de măsuri pentru combaterea inflației, de la 1 iulie.

Cu certitudine, stimulentele acordate nu sunt cât ne-am fi dorit să fie. Aceste măsuri nu anulează în totalitate efectul scumpirilor, dar acest sprijin este mai mult decât nimic. Vorbim însă de măsuri de sprijin pentru a-i ajuta mai ales pe cei vulnerabili să suporte mai ușor efectul negativ al inflației. Chiar dacă multora sumele nu le par foarte mari, sunt mulți români aflați la limita sărăciei extreme pentru care contează fiecare ajutor primit. Pentru astfel de persoane fiecare leu în plus contează. Toate măsurile îi ajută pe oameni să treacă mai ușor peste această situație economică dificilă care se manifestă peste tot în Europa, nu doar în România”, a completat deputatul social-democrat botoșănean.