Economic Știri locale

VIDEO Amber și-a inaugurat sediul din Botoșani, investiție de 500.000 euro, și caută să mai angajeze 100 de specialiști



Amber, cel mai mare studio independent de game development din România, se dezvoltă în Botoșani, oraș în care este prezent din octombrie 2019. Compania românească a început oficial activitatea într-un sediu mai spațios, în care va atrage încă 100 de specialiști în perioada următoare.

Inaugurarea a fost făcută de Tudor Postolache, fondatorul companiei Amber, Lucian Rusu, cel care conduce activitatea Amber Botoșani, și în prezența primarului Cosmin Andrei și a zeci de elevi și tineri specialiști cu care compania colaborează la Botoșani.

Amber Botoșani se află pe Calea Națională nr. 95, lângă Uvertura Mall, iar în acest moment peste 120 de specialiști își desfășoară activitatea în noul sediu. Printre aceștia, lucrează în sistem work from home angajații care locuiesc în localități din apropierea Botoșaniului, precum Săveni, Dorohoi, Suceava sau Iași.



 

“Ne dorim să atragem oameni din Botoșani și din alte localități din jurul orașului și să creăm oportunități pentru tineri astfel încât aceștia să lucreze într-o industrie nouă și creativă în Botoșani și să ajute la dezvoltarea economiei locale. Salariile și condițiile pe care le oferim sunt la un nivel ridicat si sunt identice cu cele din București”, a precizat Mihai Pohonțu, Chairman Amber.

 

Biroul din Botoșani oferă servicii de Quality Assurance (testare) pentru jocurile dezvoltate sau co-dezvoltate de Amber pentru platforme diverse – mobile, PC și console. Pe măsură ce compania va identifica proiecte și oameni potriviți, va extinde oferta de servicii și specializări, urmând să acopere programare, artă și game design. Un prim pas pentru a crea o comunitate de profesioniști și de tineri talentați și interesați de domeniu este dezvoltarea unui program de training și mentorat care să îi ghideze spre specializarea dorită. Amber Botoșani va demara programul începând din toamna acestui an.

 

De la înființare și până în prezent, biroul din Botoșani a contribuit la la proiecte ale unor mari publisheri parteneri precum Scopely, Roblox, Cartoon Network sau SciPlay.

 

Amber continuă să caute talent în Botoșani și împrejurimi pe mai multe poziții precum Junior Game Tester, QA Project Manager, QA Test Lead și HR.

 

La nivel de grup, Amber a raportat în 2021 o cifră de afaceri record de 126,8 milioane de lei (30,5 milioane USD), o creștere cu 56% comparativ cu 2020. Amber are peste 1000 de angajați în birourile din București, Botoșani, Guadalajara, Montreal, Kyiv, San Francisco și Los Angeles.