Economic Știri locale

VIDEO-FOTO Firma la care vor să lucreze toți tinerii are cel mai modern sediu. Angajații au un etaj doar pentru relaxare, înghețată și cafea la discreție



Cu o investiție de jumătate de milion de euro, compania Amber a inaugurat cel mai modern sediu al său din România și cel mai modern sediu de firmă din Botoșani, unde sunt cele mai tentante locuri de muncă pentru tineri pe plan local. 

Amber este cel mai mare studio independent de gaming development din România, o companie care a plecat dintr-o garsonieră cu patru asociați care au investit 50.000 de dolari și au ajuns la afaceri de peste 30 milioane de dolari anual.

Tudor Postolache, unul dintre fondatorii Amber România, a venit la Botoșani la inaugurarea celui mai modern sediu al companiei din țară care va oferi cele mai râvnite locuri de muncă pentru tinerii IT-iști din Botoșani, Suceava și Iași. Inaugurarea a fost făcută în prezența primarului Cosmin Andrei și a zeci de liceeni din municipiu. 

La Botoșani, operațiunile Amber sunt coordonate de specialistul Laurențiu Rusu, iar de la cei 120 de angajați se vrea atingerea țintei de 220 de colaboratori.

 

Fostul sediu Banc Post, de lângă Uvertura Mall, a fost transformat radical în urma investiției de 500.000 euro și oferă cele mai dorite locuri de muncă din Botoșani din toate punctele de vedere. Parterul este destinat relaxării, angajații având la dispoziție fotolii din puf în care pot să și doarmă la amiază, dacă vor, la fiecare etaj există zonă de luat masa, cafea și înghețată la discreție, canapele pentru relaxare. Etajul I încă nu a fost finalizat, dar se preconizează că până la sfârșitul acestui an va fi dat în folosință și ar putea fi destinat pentru design și artă digitală în industria de gaming. 

Chiar Tudor Postolache a spus că până toamna târziu înghețata nu va lipsi din sediul Amber.

Cele mai moderne calculatoare pentru testat jocuri au fost aduse la Botoșani, iar pachetul salarial al angajaților Amber este mărit anual în al doilea semestru.

Clipurile de mai jos și galeria foto spun totul despre cum arată sediul Amber și facilitățile oferite angajaților.