Economic Știri locale

O idee de business a unor liceeni din Botoșani a câștigat marele premiu de 10.000 euro la un concurs antreprenorial



Patru liceeni din Botoșani au avut o idee de business care a cucerit juriul unui concurs de proiecte antreprenoriale din țară.

”Oats Fill, fast-food sănătos pentru liceeni” este ideea propusă de un grup de patru liceeni de la Colegiul Economic ”Octav Onicescu” Botoșani care a câștiat premiul de 10.000 euro la ”The Switch”, competiție națională de soluții antreprenoriale adresată elevilor de liceu (clasele 9-11), pasionați de antreprenoriat, business sau tehnologie.

Prezentarea proiectului la București a fost făcută de Ștefan Alexoaie, elev în clasa a XI-a, iar modul în care a prezentat ideea de business a cucerit juriul format din Dan Condurățeanu – antreprenor Alumni EA, Dragoș Bălan – antreprenor Marcom HUB, Alex Ghiță – președinte Educativa &CEO EA, Olivia Vereha – Code4Romania.

 




”I-am cucerit! Când am început să preparăm budincile noastre cu ovăz și am făcut un miros îmbietor, toată lumea se întreba ce este. Am luat premiul de 10.000 euro”, a declarat Ștefan Alexoaie pentru BanulBotosanean.ro.

Cu acești bani, liceenii botoșăneni vor achiziționa aparatele necesare pentru ca din toamnă ideea antreprenorială să fie pusă și în practică, adică să livreze fast-food sănătos liceenilor, adică budincă din ovăz cu siropuri naturale.

”Mai avem și un premiu de 500 de euro primit la alt concurs de proiecte și vom încerca să facem ”linia de producție”, să achiziționăm ce avem nevoie pentru a putea produce și livra produsul nostru Oats Fill”, a completat Ștefan Alexoaie.



Despre The Switch:

Edison, Grupul Educativa și Social Innovation Solutions au lansat împreună prima ediție a concursului „The Switch”, o competiție națională de soluții antreprenoriale adresată elevilor de liceu (clasele 9-11), pasionați de antreprenoriat, business sau tehnologie.

Elevii s-au putut înscrie atât individual, cât și împreună cu alți colegi sau prieteni, în cadrul unei echipe de maximum trei persoane, de preferat din aceeași regiune.

„Edison este locul de întâlnire a antreprenoriatului cu tehnologia și obiectivul nostru este să aducem elevii cât mai aproape de cele două domenii ale viitorului. Știm că tinerii sunt motivați de competiții, așa am gândit The Switch, concursul care să-i mobilizeze și să le stârnească cele mai creative, trăsnite, dar și utile și inovatoare idei.

Premiem liceeni care au o viziune de viitor, pe cei care caută răspunsuri la întrebările <<De ce?>> și <<Cum?>> și pe cei care vor să producă schimbare în jurul lor. Căutăm soluții de business & tech sustenabile, care pot rezolva cele mai importante probleme ale societății. Multă baftă tuturor!” declară Tudor Popescu, coordonatorul competiției The Switch și a Cluburilor Edison.

Fiecare participant înscris va primi un feedback detaliat din partea juriului care a făcut evaluarea, format din experți și mentori din organizații locale și naționale: antreprenori consacrați, experți în tehnologie sustenabilă și invitați surpriză, uniți de preocuparea pentru viitor și pasiunea pentru soluții noi și interesante.