Agricultură Economic Știri locale

300.000 euro investiți într-o fabrică de ulei din Dorohoi de către un avocat, familia unui primar și un om de afaceri din agrobusiness



 

Investiție importantă în procesarea recoltelor agricole din județul Botoșani. Pentru prima dată în ultimii 30 de ani, județul Botoșani a fost pus pe harta producătorilor de uleiuri vegetale.

Un avocat, familia unui primar și un om de afaceri din agrobusiness s-au asociat și au investit într-o fabrică de ulei la marginea municipiului Dorohoi.

Este vorba despre avocatul Ioan Sălăvăstru, familia lui Costel Nazare, primarul comunei Concești, și un om de afaceri din domeniul agrobusiness.




Fabrica de ulei de la Dorohoi poate procesa atât floarea-soarelui, cât și rapiță, fiind construită lângă linia de fabricare a uleiului de cânepă deja funcțională de câțiva ani.

”Este un parteneriat între mine și domnul Nazare plus încă o persoană, urmând să procesăm producția de la ferma domnului Nazare, cât și de la alți fermieri din zonă. Am început deja să testăm producția, dar vom ieși în piață din ianuarie 2023”, a declarat avocatul Ioan Sălăvăstru.

Investiția de 300.000 euro de la Dorohoi a dus la construirea celei mai mari unități de procesare a oleaginoaselor din județul Botoșani din ultimii 30 de ani.

Avocatul Ioan Sălăvăstru este cel care a mizat pe procesarea cânepii produsă în nordul județului Botoșani, inclusiv prin obținerea uleiului și a semințelor decorticate, iar acum a devenit și producător de ulei de floarea-soarelui într-o perioadă în care acest produs este la mare căutare în toată Uniunea Europeană.

Sălăvăstru este de părere că doar prin investițiile în procesarea producției agricole economia județului poate crește sănătos în următorii ani.