Economic Știri locale Visit Botoșani

11 căsuțe cu pontoane separate, alee de promenadă între două lacuri și pistă de biciclete de 3,5 km



Câteva hectare de pe malul lacului Dracșani sunt transformate într-un sat de vacanță în urma unei investiții private.

Gabriel Apetrei și familia sa au amenajat Poienița Agrotur, lângă iazul Dracșani, în apropierea satului Poienița din comuna Sulița.

Prima etapă a proiectului a însemnat amenajarea unui lac, a mai multor căsuțe și pontoane pentru pescuit, dar proiectul a ajuns deja la următoarea etapă.

Se lucrează intens la al doilea lac pe care vor fi 11 pontoane și 11 căsuțe care în viitor vor fi dotate și cu ciubăre. Anul viitor vor fi amenajate căsuțele de lângă pontoane. Între al doilea lac și iazul Dracșani va fi amenajată o zonă de promenadă, cu bănci, leagăne, iar iluminatul va fi unul cu lămpi solare, o pistă de biciclete de 3,5 kilometri care să plece de pe malul iazului și să treacă pe lângă o pădure, o livadă și să ajungă lângă o fermă de păsări.



Gabriel Apetrei susține că vrea ca persoanele care vor ajunge la Poienița Agrotur să se bucure de natură.

”Pista de biciclete va fi emblema noastră pentru că va fi una naturală, dar bine amenajată, vrem să fie pentru toată familia. Vom face și o fermă de păsări înspre pădure și vom avea și o cherhana cu produse din pește, mai ales borșul de pește. Totul va fi pentru recreere, pentru persoanele care vin în familie nu neapărat să pescuiască, ci să petreacă o zi sau două ori mai multe în natură. Vom avea o zonă specială pentru doamne și domnișoare, zona de promenadă, care are vreo 400 de metri, va fi dotată cu bănci, leagăne și zonă pentru foto spre iaz pentru că aici suntem binecuvântați și cu un răsărit superb, dar și cu un apus la fel”, a declarat Gabriel Apetrei.

În această toamnă veți avea un motiv în plus pentru a merge la Poienița Agrotur pentru a degusta din zacusca de pește, din peștele afumat sau borșul de pește, dar și pentru a testa pista de biciclete.