Economic Știri locale

Elementele ce nu ar trebui să lipsească la instalarea unei centrale pe lemne



Instalarea unei centrale pe lemne de înaltă performanță reprezintă o soluție grozavă de obținere a confortului termic în timpul sezonului rece cu bani puțini. Atât timp cât vei alege o centrală pe lemne de bună calitate, vei beneficia de fiabilitate, un randament grozav și mai ales de costuri reduse pentru căldură.

O centrală pe lemne oferă nu numai căldura atât de necesară în timpul iernii dar și apă caldă menajeră. Drept urmare, poți rezolva două mari nevoi dintr-o singură lovitură.

Pot fi alimentate cu diferite tipuri de combustibil solid, de la lemne de foc la peleți, brichete sau cărbuni, iar atât timp cât nu există o rețea de gaze naturale sau se dorește folosirea unei metode eficiente de încălzire, așa că tot mai multe persoane aleg să folosească centralele pe lemne.

Dar, pentru a beneficia neapărat de toate aceste beneficii, trebuie să asiguri neapărat o instalare corectă. Iar pentru o instalare corectă, care să asigure o bună funcționare a sistemului de încălzire, trebuie să ai în vedere următoarele elemente:

Sistem de evacuare a gazelor

Indiferent că folosești centrale pe lemne Stropuva sau orice alt sistem de încălzire pe bază de combustibil solid, arderea produce diferite gaze. Acestea necesită un sistem de evacuare în siguranță, astfel încât să nu apară defecțiuni sau alte incidente.

De asemenea, un sistem eficient va emite cât mai puține gaze, făcând astfel sistemul să fie cât mai prietenos cu mediul înconjurător. O bună parte din gazele rezultate vor fi arse, astfel încât în mediul înconjurător să ajungă o cantitate cât mai redusă de gaze naturale.

Pentru ca evacuarea gazelor să se facă corect, centrala să funcționeze în parametri optimi iar nivelul de poluare să fie cât mai redus, va trebui să montezi un coș de fum cu un diametru și o înălțime corespunzătoare, conform puterii centralei. În acest fel, arderea va fi întreținută, combustia stimulată iar cantitatea de gaze emise în mediu va fi mult redusă.

De exemplu, în cazul unei centrale cu putere de 25 kw va trebui să montezi un coș cu o înălțime de cel puțin 10 metri.

Camera centralei

Chiar dacă nu va trebui să obții autorizație pentru montajul centralei termice pe lemne, așa cum se întâmplă în cazul centralelor pe gaz, există câteva condiții pe care trebuie să le respecți. Înainte de toate, află că nu poți monta o centrală pe lemn în interiorul casei și nici sub cerul liber.

Va trebui să construiești o anexă în exteriorul casei, din cărămidă sau BCA, iar materialele folosite să aibă caracter ignifug. În acest fel, centrala va beneficia de condiții optime de siguranță pentru o funcționare fără pericole.

Combustibilul

Înainte de a monta o centrală pe lemne, asigură-te că ai combustibilul necesar pentru o alimenta. Va trebui să îți procuri din timp lemnul de foc, pentru ca acesta să beneficieze de timpul necesar pentru a elimina umiditatea. Asta deoarece cu cât nivelul de umiditate este mai redus, cu atât randamentul lemnului de foc va fi mai bun.

Poți amenaja și un spațiu special pentru depozitarea combustibilului folosit la alimentarea centralei, iar în acest fel vei ști că acesta beneficiază de cele mai bune condiții de păstrare.

Acestea sunt cerințele cu care o centrală pe lemne vine la pachet. Iar dacă îți dorești să ai parte de numeroasele beneficii ale încălzirii cu combustibil solid, alege o centrală termică Stropuva.