Administrație Economic Știri locale

”Vrem trenul de noapte, direct, Botoșani-București și retur!!!”. Petiție online lansată la inițiativa elevilor și studenților




Jurnalista Ioana Matfeev, fondatoarea Buzz Media, a lansat o petiție online cu titlul ”Vrem trenul de noapte, direct, Botoșani-București și retur!!!”.

 

”Am lansat această petiție pentru că tot vorbind cu elevii și studenții care circulă pe ruta Botoșani -București și retur, de la tot mai mulți aud că vor reintroducerea trenului de noapte direct pentru această rută. Am expus mai detaliat motivele în petiție și sper să fie cât mai mulți cei care semnează. În prezent, trenul de noapte amintit are schimbare la Verești unde stai vreo 2,5 ore până vine trenul Timișoara – Botoșani. Groaznic. Mai sunt și alte motive. Le puteți citi pe link și… Hai să semnăm pentru trenul de noapte Botoșani-București”, a detaliat Ioana MATFEEV.

 



 

Semnează și tu petiția pentru reintroducerea trenului de noapte, direct, Botoșani-București și retur din următoarele motive:

1. Elevii și studenții beneficiază de gratuitate, respectiv reducere la transportul cu trenul.

2. Transport mai sigur pe căile ferate decât pe șoselele actuale ale României.

3. Prețul întreg al unui bilet pentru ruta Botoșani – București, cu trenul, este mult mai convenabil decât la autocar.

4. Este înfiorător pentru călători să aștepte aproape trei ore în gara Verești, în toiul nopții, trenul Timișoara – Botoșani. Și, de asemenea, un efort uriaș și griji mari pentru părinții elevilor și studenților de a veni in timpul nopții după copii.

5. Trenul de noapte Botoșani – București și retur este necesar având în vedere distanta intre cele doua localități. Păstrarea trenului pe ruta menționată doar in timpul zilei creează pierdere de timp și ineficiența in activitatea calatorului.