Economic Știri locale Visit Botoșani

Botoșani la Târgul de Turism al României. ”Avem locuri frumoase, avem mănăstiri cu povești, universul eminescian, Cornișa Aquaparc”

 


 

Județul Botoșani va fi promovat la Târgul de Turism al României, în perioada 10 – 13 noiembrie, la Romexpo, în pavilionul B1, la numărul 15.

Acolo veți găsi materiale de informare și promovare turistică a județului, expoziții de meșteșuguri tradiționale și gastronomie, momente artistice oferite de artiștii Școlii Populare de Artă ,,G. Enescu” și de Ansamblul ,,Cordăreanca”.

”Județul care ne-a oferit unele dintre cele mai mari personalități ce au marcat cultura românească: Mihai Eminescu, Nicolae Iorga, George Enescu, Ștefan Luchian, își așteaptă turiștii cu muzee, case memoriale, instituții de cultură, pensiuni primitoare, conace boierești, având posibilitatea cazării mai aproape de natură și istorie, dar și desfășurarea de activități culturale sau de relaxare. Mănăstirile din ținutul Botoșaniului, sufletul turismului ecumenic, satisfac atât nevoia de pelerinaj cât și setea de cultură, dat fiind faptul că vechile biserici și mănăstiri din această zonă adăpostesc valori inestimabile: manuscrise, icoane, picturi și fresce vechi. Prin patrimoniul natural pe care îl deține, județul Botoșani oferă posibilitatea de a descoperi locuri unice și surprinzătoare, precum și rezervații floristice și forestiere care se regăsesc doar pe acest teritoriu”, se arată în prezentarea făcută județului Botoșani la Târgul de Turism al României.

Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, a promovat pe pagina proprie de Facebook faptul că CJ și Primăria Botoșani au realizat un stand comun pentru acest târg de turism, prim intermeriul Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Botoșani.

”Participarea la Târgul de Turism al României este o oportunitate de a face cunoscute frumusețile și atracțiile județului în ideea de a dezvolta turismul, activitate pe care nu prea s-a pus accent până acum. Avem locuri frumoase, avem mănăstiri cu povești frumoase în spate, avem case memoriale ale celor mai mari personalități ale României. Vizitatorii standului nostru pot lua contact cu universul eminescian prin turul virtual de la Memorialul Ipotești, pot identifica opțiunile de cazare și masă, dar și posibilitățile de recreere și agrement din județ, precum Cornișa Aquaparc. Avem lucruri pe care să le promovăm și cu ajutorul cărora să atragem turiști. Mai mult, avem și determinarea necesară de a urni lucrurile, astfel încât turismul să nu mai fie trecut la capitolul „și altele”, atunci când vorbim de dezvoltarea economică a județului”, a declarat Doina Federovici.