Economic Știri locale

Electrocontact nu a reușit să încheie niciun contract de închiriere în acest an și are venituri doar din arendarea terenurilor, dar a redus mult pierderile



De la gloria anilor 80-90 la imposibilitatea de a încheia măcar un contract de închiriere în primele 9 luni din 2022. Compania Grupul Industrial ”Electrocontact” a raportat pierderi după primele trei trimestre din 2022, dar mult mai mic decât pierderile înregistrate după aceeași perioadă a anului trecut.

In perioada scursa de la inceputul anului SC Grupul Industrial Electrocontact SA a continuat actiunea de ofertare spre inchiriere a spatiilor industriale disponibile. Datorita specificului cladirilor si a conditiilor oferite de acestea, pe de o parte si cerintelor clientilor, pe de alta parte, actiunea nu s-a materializat, prin incheierea vreunui contract. Astfel ca, principalele venituri realizate de entitate 3 provin in continuare din arendarea suprafetelor agricole”, precizează Consiliul de Administrație al Grupului Industrial Electrocontact în raportul primelor trei trimestre din 2022.

Precizările din raport fac referire la starea de degradare în care se află clădirile fostei mari fabrici Electrocontact Botoșani și care îndepărtează orice posibili chiriași.

Electrocontact are cele mai mari spații pentru închiriat din Botoșani, doar că nu sunt atractive pentru potențialii chiriași din cauza lipsei de investiții din ultimii foarte mulți ani. 

După primele 9 luni din 2022, Grupul Industrial Electrocontact a avut o pierdere de 103.201 lei, mult mai mică față de aceeași perioadă din 2021, când raporta o pierdere de 224.805 lei

Cifra de afaceri după trei trimestre din 2022 a fost de 346.525, față de 298.367 lei la finele T3 din 2021.