VIDEO Huncă, Pro România, propune înființarea de cabinete de medicină școlară în toate unitățile de învățământ cu personalitate juridică

Fostul inspector școlar general, deputatul Mihaela Huncă, a anunțat că Pro România va avea un amendament la proiectul de buget pentru 2019 astfel încât în toate unitățile de învățământ cu personalitate juridică să fie înființate și dotate cabinete de medicină școlară.

 

Huncă susține că din 6100 de instituții de învățământ cu personalitate juridică, doar 2120 au cabinete de medicină.

 

 

 

loading…

Ați văzut, am avut epidemie de gripă, au fost fel de fel de recomandări. Începând de la aceea ca profesorii să facă triajul într-o unitate de învățământ, până la aceea de a lua o anumită vitamină, putem să-i spunem vitamina Dragnea. Nu cred că acestea sunt rezolvările pentru copiii noștri și atunci unul dintre amendamentele importante al Partidului Pro România va fi acela de a înființa și dota cabinete de medicină școlară în toate unitățile de învățământ cu personalitate juridică”, a explicat Mihaela Huncă.

 

Aceasta spune că propunerea concretă este pentru înființarea a 3980 cabinete de medicină școlară dotate modern conform standarelor europene, 4100 de posturi de asistenți și 416 posturi de medici.

Costul total al fi estimat la 400 milioane lei, dar importanța cabinetelor de medicină școlară se vede în situațiile în care epidemii precum cea de gripă fac ravagii printre elevi.

 

Loading…