1 Decembrie sărbătorit în avans la Școala Profesională Specială ”Sfântul Stelian” Botoșani



Ziua de 1 Decembrie este una plină de încărcătură istorică pentru românii de pretutindeni. Așa și-au început săptămâna și copiii de la Școala Profesională Specială „Sfântul Stelian” Botoșani sub îndrumarea doamnelor profesor Bolohan Ramona, Crudu Iustina, Sumanaru Alexandra și Ungureanu Lavinia.

Este Ziua Națională a României. Indiferent că sunt copiii mici sau mari, tipici sau speciali, cu toții trebuie să știe despre Unirea de la 1 Decembrie 1918 ce reprezintă evenimentul cel mai important din istoria României, înfăptuirea unor dorințe de mii de ani ale românilor dintre granițele fostei Dacii. În această zi, toate țările românești, Transilvania, Basarabia, Bucovina s-au unit cu Țara Româneasca într-un singur stat numit România, cei mici au înțeles asta prin unirea claselor a II – a, a V – a și a VI – a. Fiecare copil trebuie învățat despre locul fizic unde se află pe globul pământesc, despre țara în care s-a născut și despre valorile acesteia.

Cel mai important simbol al țării noastre este drapelul, culorile sale fiind înțelese și învățate cu ajutorul fișelor de lucru și a micilor povești de unde știm bine culorile albastru-galben-roșu: albastru înseamnă libertate, galben înseamnă bogăție și belșug iar roșu semnifică frăția.