Macaleți, mirobolant la Pro TV. Cel mai bun președinte al CJ de la el din sat

Costică Macaleți, președintele Consiliului Județean Botoșani
Costică Macaleți, președintele Consiliului Județean Botoșani

Botoșani, 2018.

 

Costică Macaleți, pesedistul Costică Macaleți, președinte al Consiliului Județean Botoșani. Asta după două mandate de prefect și două de deputat.

 

 

Alex Dima, reporter al Pro TV, vine în Botoșani să facă un reportaj despre unul dintre cele mai sărace județe ale României la 100 de ani de la Marea Unire.

 

 

Totul pentru un super-material difuzat în emisiunea ”România, te iubesc!”.

 

 



 

Dima ajunge la Consiliul Județean, instituția care, teoretic, gestionează investițiile mari la nivel de județ, ghidează dezvoltarea comunităților locale, atrage fonduri europene.

Și începe dialogul dintre Alex Dima și Costică Macaleți, atât cât a hotărât Pro TV să difuzeze. Normal, la drumuri suntem praf: din aproape 700 km de drumuri județene jumătate sunt la nivelul de piatră, iar unde este asflat gropile sunt la ele acasă. Știam asta, simțim când ne deplasăm în județ.

Și vine șocul! După ce vorbește de cât de proaste sunt drumurile…. Macaleți îl lasă mască pe Dima și ne face pe toți să ne fie rușine că suntem urmașii lui Eminescu, Enescu sau Iorga tocmai prin pomenirea acestora.

 

 

 

Într-un moment în care președintele CJ-ului ar fi trebuit să apară la una dintre cele mai urmărite emisiuni TV la nivel național și să spună că suntem săraci, că nu putem ascunde asta, dar că avem proiecte finanțate din fonduri europene și naționale prin care în doi, trei, patru ani situația se va schimba mult în bine… Macaleți ”o arde” pe cultură. Tocmai atunci.

Când discuți despre situația economică a județului nu ai voie să vorbești despre Eminescu, Iorga, Enescu sau Luchian, despre 271 de personalități, despre doi sfinți. Poți să pomenești de ei în acest context, dar doar ai făcut ceva să te folosești de numele lor, de impozanța lor pentru a dezvolta județul. Dacă însă te numești Costică Macaleți, ești președintele Consiliului Județean, ai fost opt ani deputat, alți opt prefect și totuși faci această imprudență… îți faci de râs județul, îți faci de râs partidul care te-a cocoțat în toate funcțiile amintite.

 

 

 

loading…

 

Mai spui că ai și un parc industrial… dar nu funcționează… și se uită o țară întreagă la tine, la Pro TV, cum tu, liderul pesedist care conduce CJ, pomenești de doi sfinți și de sute de personalități când rulează imagini cu drumuri pline cu gropi sau fără pic de asfalt, cu imagini pline de sărăcie, pline de impotență politică.

Iar Macaleți a reușit să facă de râs PSD la doar o zi după ce Doina Federovici era înscăunată vicepreședinte PSD la nivel național, la vreo câteva săptămâni după ce Marius Budăi era uns președinte al Comisiei Buget, Finanțe, Bănci din Camera Deputaților, la o lună și ceva după ce Costel Lupașcu devenea vicelider PSD în Camera Deputaților.

Păi… cum? Cu așa funcții deținute de PSD la nivel național, singura speranță a județului Botoșani este ca botoșănenii să se roage la vremuri mai bune la cei doi sfinți pe care județul i-a dat lumii ortodoxe?

 



 

 

După anul în care am avut creștere economică mai tare și decât China, și ne uităm cu aer de profesori la Germania, Franța ori Anglia, Japonia sau Elveția, în Botoșani domnul Macaleți ne spune că drumurile sunt proaste dar avem sute de personalități date țării și nu mai contează nimic.

Chiar legat de asta, după două mandate de prefect, două de deputat și aproape doi ani ca președinte al CJ, ce a făcut Costică Macaleți pentru a pune în valoare această comoară: doi sfinți și 271 de personalități? Mai bine îl punea Alex Dima să cânte melodia ”Hai la Botoșani!”

 

 

 

 

Bravo, Costică Macaleți! Bravo, PSD!

De ce tot pomenesc PSD? Păi domnul Macaleți nu a fost ales pe persoană fizică, prin vot uninominal, ci a fost propus, susținut și votat de domnii și doamnele din PSD, el fiind primul pe lista pentru CJ. Dar lista mai are și alte nume și poate ”poporul pesedist” își amintește asta.

Bogdan CALINIUC

INTEGRAL PE BOGDAN CALINIUC BLOG