Pedelistul Flutur de la Suceava a desființat Consiliul Județean Botoșani. Macaleți e ”relax man”

Cu un PSD ”ciumă roșie” la Putere parcă mai puternic decât oricând, cu șapte parlamentari pe plan local, cu majoritate ”roșie” covârșitoare în Consiliul Județean, liberalul Gheorghe Flutur, da, baronul local pedelist din Suceava, a desființat CJ Botoșani.

Cum se poate ca în perioada de dominare categorică a PSD pe plan național și local o instituție condusă de un pesedist să fie dominată și practic desființată de un liberal? Simplu, prin somnul boss-ului pesedist din fruntea instituției!

Voi știați că Macaleți de la PSD e în opoziție și Flutur de la Suceava, de la PNL, e la putere?



 

 

Oamenii de afaceri și șefii de instituții publice prezenți ieri la Primăria Botoșani la întâlnirea din cadrul Clusterului Regional Suceava-Botoșani asta au înțeles, presa asta a înțeles.

La cea mai importantă întâlnire dintre autoritățile locale și mediul de afaceri din Botoșani și Suceava pentru atragerea în comun a fondurilor europene alocate special pentru astfel de colaborări, Consiliul Județean Botoșani și pesedistul Costică Macaleți au lipsit.

Au venit Valeriu Iftime, Iulian Căzăcuț, Gelu Tofan, reprezentanți de la Bermas, firmă care cumpără orz din Botoșani, de la Facos Suceava, apicultori și procesatori de lapte, reprezentanți ai unor cooperative agricole, iar CJ Botoșani și Macaleți de la PSD au lipsit.

De ce? Păi din comoditate domnului Macaleți ar fi prima cauză, apoi pentru că Macaleți nu a vrut ca CJ Botoșani să adere la acest cluster. Ironia este că legislația privind acest cluster a fost intens susținută și promovată de fostul lider al PSD Botoșani, Andrei Dolineaschi. Dar de ce să îl întrebe Macaleți pe Dolineaschi de ce a făcut o lege pentru ca autoritățile locale și mediul de afaceri să atragă în comun fonduri europene pentru dezvoltarea businessurilor și creșterea locurilor de muncă? Când să îl întrebe? Nu a avut timp! Voi nu ați văzut câte proiecte au fost începute în ultimii doi ani de când Macaleți conduce Consiliul Județean? Hmmm… eu nu, dar poate voi ați văzut!

 

 

loading…

 

Revenind, fără să mai fie nevoie de regionalizare, fără tam-tam, Consiliul Județean Botoșani a fost desființat de Gheorghe Flutur prin somnul de frumusețe, pe o leafă de invidiat și la multinaționale, al distinsului domn Costică Macaleți, lider al actualei puteri politice.

La cum au decurs ieri discuțiile, avem în regiune doar Consiliul Județean Suceava cu două municipii reședință de județ, Botoșani și Suceava.

Flutur, mare lider pedelist înfierat de PSD, defilează în această perioadă înconjurat de peste tot de ”ciuma roșie”. Pedelistul Flutur de la Suceava performează în administrație cu PSD la guvernare, în timp ce pesedistul Costică Macaleți … parcă ar fi în opoziție, parcă nu ar fi din acest film.

Cum, Dumnezeu, poate marele baron local PDL, așa cum era numit de pesediști, să facă proiecte, să gândească pentru viitor, să caute fonduri europene pentru județul său și, culmea, și pentru județul vecin Botoșani, cu PSD la Guvernare, iar la Consiliul Județean Botoșani… liniște, patria ZEN.

În timp ce Flutur de la Suceava vine la Botoșani și arată că este un lider regional, că se zbate pentru cele două județe, la Consiliul Județean Botoșani se aprind lumânări parfumate, se pune muzică de relaxare în surdină pentru ca totul să fie în armonie.

Flutur de la Suceava face parc industrial lângă aeroport și pregătește spații de producție inclusiv pentru firmele din Botoșani pentru că la Botoșani… Consiliul Județean… e ”relax man”.

Nici nu știu dacă peste doi ani mai are rost să se facă alegeri pentru Consiliul Județean Botoșani. La cum decurg lucrurile acum, mai bine votăm cine va conduce CJ Suceava!

Peace, man!

Bogdan CALINIUC