Pro și contra Referendum. Fiecare decide dacă se prezintă sau nu și nu trebuie stigmatizat pentru opinia sa

După ce că eram pro și anti PSD, pro și anti Iohannis, pro și anti fumat în spații publice, acum suntem pro și anti Referendum.

Dacă mergeți sau nu la vot la acest referendum este strict opțiunea voastră.

ANTI

Părerea mea personală este că România avea nevoie ACUM de acest Referendum la fel de mult cum un chel are nevoie de catalogul cu cele mai în vogă frizuri.

Nu putem să nu vedem contextul social în care avem acest Referendum. Cu spitale în care nu găsești medicamente, cu școli care au wc-ul în fundul curții, cu drumuri proaste, copii abandonați în cămine, bătrâni singuri în casele lor, România avea nevoie acum de un Referendum pentru a interzice căsătoria între persoane de același sex.

 


Grija noastră este acum ca bărbații și femeile să nu se căsătorească unii cu ceilalți.

Nu ne pasă dacă vecinul o bate de o rupe pe vecina, nu ne pasă de soarta copiilor din orfelinate, nu ne pasă de baba de pe stradă care nu mai are copiii și nepoții în țară și e ”orfană”, nu ne pasă de persoanele cu handicap, de copiii bolnavi care nu pot fi tratați la ei acasă. Dar ne pasă maxim dacă Gheorghe vrea să-l ia de soț pe Ion, sau dacă Maria vrea să o ia de soție pe Ioana.

Ne temem că lesbienele și homosexualii se vor căsători? Dar cine suntem noi să ne opunem sentimentelor lor? Dacă ești heterosexual dar te căsătorești la 18-20 de ani ți se spune că ”ești prea tânăr și nu știi ce vrei”. Dacă ai peste 30 de ani și nu ești căsătorit ți se spune că ”ești prea bătrân, ce mai aștepți atât?”. Oricum nu scapi de ”gura lumii”, fără conotație erotică.

INTEGRAL PE BOGDAN CALINIUC BLOG