Flutur a semnat pentru 22,3 milioane lei la Teatru și cam pune capăt oricărei concurențe pentru un nou mandat de primar

Cum ar trebui să arate Teatrul Mihai Eminescu după modernizare
Cum ar trebui să arate Teatrul Mihai Eminescu după modernizare

Și până la urmă Teatrul ”Mihai Eminescu” va fi reabilitat… și tot de primarul Cătălin Flutur… și tot cu fonduri europene.

 

Proiectul de reabilitare a Teatrului Eminescu pare să fie destinat să fie finalizat tocmai de primarul care a început totul, cam prin 2011.

Când a pierdut alegerile în 2012 pentru al treilea mandat de primar, Cătălin Flutur i-a lăsat primarului PSD Ovidiu Portariuc două proiecte mari pe masă, ambele cu finanțarea asigurată, ambele în prag de licitație.

Unul dintre acestea a fost cel de reabilitare a Teatrului Eminescu, celălalt de construire a Parcului Cornișa.

 

 

Cât privește Teatrul, în cei patru ani de mandat ai primarului Portariuc nu s-au finalizat lucrările și s-a pierdut finanțarea europeană inițială de 5 milioane euro.

Lucrările de reabilitare a clădirii Teatrului au fost oprite în 2014 și nu au mai fost continuate. Flutur a primit de la botoșăneni un al treilea mandat de primar și a promis că va finaliza lucrările la Teatrul Eminescu.

Joi, Flutur a semnat o nouă finanțare europeană de 22,3 milioane lei nerambursabili, finanțare obținută tot în urma demersurilor făcute de el.

Eu cred că aici s-a pus capăt oricărei concurențe pe care Flutur ar fi putut să o primească la viitoarele alegeri locale pentru funcția de primar, dacă va mai candida.

A fost ales de botoșăneni să finalizeze proiectele pe care i le-a lăsat fostului primar PSD și… asta se întâmplă.

În primii doi ani de mandat am fost extrem de critic față de primarul Flutur pentru că aveam așteptări mai mari. Ei, începe să se întâmple de acum ceea ce așteptam… adică se reiau lucrările de modernizare a municipiului Botoșani.

Reînceperea și finalizarea lucrărilor la Teatrul Mihai Eminescu, deschiderea Parcului Cornișa, începerea lucrărilor de reabilitare a Bisericii Sfântul Gheorghe, investițiile în rețelele de iluminat public, investițiile de multe milioane de euro în proiecte care vor începe din 2019 nu pentru că așa a vrut Flutur, ci pentru că așa s-a primit finanțarea, sunt argumente suficiente pentru câștigarea viitoarelor alegeri locale și al patrulea mandat de primar.

Bogdan CALINIUC