Criză între PNL și USR. SICTIR cu toate războaiele voastre politice cu miză unică: BANII DIN BUGET!




Marcel Ciolacu, președintele PSD, le plânge de milă liberalilor că sunt șantajați de USR. Ce e băieți? Vă este dor?
Astenia de primăvară are un efect ciudat asupra politicienilor. PNL și USR par că rup acordul de guvernare, iar PSD trimite bezele liberalilor.
Știu că a fost dragoste mare între PNL și PSD, dar și unii și alții trebuie să nu uite că până la USL lucrurile au stat cam așa:

PNL și PD(Alianța DA) au ajuns la guvernare în locul PSD, cu un discurs împotriva corupției; PSD a susținut Guvernul minoritar PNL după ieșirea PD-ului; o parte din PNL a plecat și a format PLD care mai apoi a fuzionat cu PD și au făcut PDL; PNL a pierdut alegerile din 2008 și guvernul a fost făcut în 2009 de… PDL și PSD, chiar dacă PSD a susținut PNL până la alegeri; Guvernul PSD-PDL se destramă și guvernează PDL cu UDMR și cu tot ce au rupt din PSD și PNL prin UNPR; PSD și PNL se căsătoresc, chiar dacă PSD abia a fost cu PDL după ce susținuse PNL, și formează USL; USL aproape desființează PDL în 2012 și la un an după alegeri PNL și PSD își aduc aminte că se dușmănesc; PNL și PDL fuzionează, adică în 2015 am revenit la situația de prin 2004, când PNL era cu PD și urau PSD.



În 2016 a câștigat PSD alegerile și în ianuarie 2017 lumea era deja în stradă (nu ar fi fost așa dacă se mergea la vot în decembrie 2016). PNL și USR tot au cerut alegeri anticipate.
În 2020 a câștigat tot PSD alegerile dar Guvernul l-a dat PNL cu USR și UDMR pentru că așa e în politică în momentul în care ești urât, pentru moment, de majoritate. În 2021 PSD vorbește de anticipate după ce lumea a ieșit în stradă împotriva Guvernării PNL-USR, (e chestia cu roata).
Premierul PNL îl demite pe un ministru USR fără să își anunțe partenerul de Guvernare care anunță că nu îl mai susține pe premier. Totul la TV! Acești oameni nu au comunicat între ei, nu s-au întâlnit, nu au făcut conferință pe Zoom, nu și-au scris SMS-uri, nu s-au sunat. Au acționat… în fața camerelor de filmat, fără să le pese că au băgat țara într-o criză de care chiar nu avea nevoie. Inconștienți față de efectul asupra României pentru că gândul lor este doar pentru un anume joc politic din care să câștige cel mai mult. E ca atunci când PSD își dădea jos singur guvernele.
Care pe care trădează acum? Cine cu cine se mai împerechează pentru interesul național?
Așa curvăsăreală… totul în numele interesului național!
De atunci până acum, ei s-au sexat care pe care și și-au împărțit banii, Botoșani nu are nici până acum un drum normal spre Iași, nu are o legătură normală cu Vama Stânca, nu are finalizat barajul de pe Siret de la Vârfu Câmpului, Moldova nu are nicio legătură pe autostradă cu vreo altă regiune istorică.
Hai, SICTIR cu toate războaiele voastre politice cu miză unică: BANII DIN BUGET!