Politică

Intervine politicul. Un parlamentar vrea demiterea șefilor de la Bacău a Apelor Române pentru dezastrul de la Botoșani: un județ lăsat fără apă

Un județ lăsat fără apă. Școli și grădinițele, spitale, cămine de bătrâni și sute de mii de persoane puse în imposibilitatea de a face stocuri de apă din cauza iresponsabilității celor de la Apele Române Bacău.

 

”Doar” două municipii, două orașe și 12 comune au rămas fără apă după ce echipele Administrației Apelor Siret a ”tăiat” apa din acumularea Bucecea în urma unor lucrări care urmau doar să reducă presiunea apei, nu să o oprească.



Senatorul Doina Federovoci, președintele PSD Botoșani, a criticat în termeni duri acțiunea celor de la Apele Române, catalogându-i iresponsabili și incometenți și a anunțat că așteaptă demiterea șefilor de la Bacău.

”Având în vedere situația creată de incompetența de care au dat dovadă cei din conducerea Administraţiei Bazinale de Apă Siret și de la Apele române Bacău, îi voi solicita doamnei ministru Doina Pana să trimita Corpul de Control să facă verificări cu privire la procedura prin care au fost programate lucrările de la acumularea Bucecea, precum și asupra modului în care a fost gestionată situatia de la fața locului. Un asemenea grad de iresponsabilitate nu poate duce decât la demitetea acestor incompetenți”, a declarat Federovici.