Federovici, presiune pe primari: Nu ne jucăm cu aceste lucruri. Acești bani nu vor ajunge în județ dacă domnii primari nu trimit la minister

0

senator Doina Federovici, președintele PSD Botoșani

Președintele PSD Botoșani Doina Federovici a lansat miercuri un apel public către toate administrațiile publice locale din județul Botoșani pentru a depune la termen documentațiile tehnico-economice pentru Programul Național de Dezvoltare Locală, Etapa a II-a (PNDL 2).

 

În lipsa acestor documente, spune Federovici, Ministerul Dezvoltării nu va putea aloca finanțările, chiar dacă proiectele au fost aprobate în faza de selecție.

Până acum primarii din județ, chiar și cei ai PSD, s-au plâns de faptul că procedura a fost modificată de Minister și că termenul de depunere a proiectelor a fost devansat cu o lună fără nicio explicație.

 „Nu ne jucăm cu aceste lucruri. Suntem pe locul 6 pe țară la finanțarea alocată prin PNDL 2, cu o valoare de peste 184 milioane de euro. Dar acești bani nu vor ajunge la noi în județ dacă domnii primari nu trimit la Minister documentele tehnice în termenul solicitat. Așadar, fac apel la toți primarii să transmită aceste date ca să nu pierdem banii pe care îi avem alocați”, a declarat Doina Federovici.

 

La nivelul județului Botoșani, prin Programul Național de Dezvoltare Locală se vor aloca bani pentru reabilitarea și construcția de noi unități de învățământ și dispensare medicale, modernizări de drumuri, aducțiuni de apă și canalizare.„Este pentru prima dată când un Guvern construiește bugetul țări pe baza programelor care răspund unor nevoi reale ale populației. Atât eu, cât și colegii mei parlamentari am prezentat Guvernului problemele județului Botoșani și astfel s-a înțeles la București că avem nevoie de investiții în zona noastră și am primit o finanțare adecvată obiectivelor pe care le avem de realizat la nivelul fiecărei localități. Dar pentru a fructifica acest rezultat e important ca primarii, indiferent de culoarea politică, să finalizeze la timp procedurile pentru a încheia contractele de finanțare”, a subliniat președintele PSD Botoșani.

 

Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *