Șefa tinerilor din ALDE, la Școala de iarnă TLDE de la Sinaia

0

Alexandra-Ionela Fedor, președintele TLDE Botoșani, a participat la Școala de Iarnă a TLDE de la Sinaia, în perioada 9-11 februarie.

Alături de Fedor au mai fsot prezenți Alexandru Banariu, vicepresedinte și A.Robert Ștefănucă, secretar coordonator TLDE Botoșani.

 

Tema școlii politice a fost „Romania Construita de Tineri”, unul dintre proiectele majore asumate de actuala conducere a TLDE. La eveniment au participat peste 150 de tineri din toate județele țării.

 Școala politică a TLDE a beneficiat de prezența mai multor lideri din conducerea ALDE în frunte cu președintele partidului Călin Popescu-Tăriceanu, secretarul general Daniel Chițoiu, Liliana Minca, presedinte ALDE Botoșani, ministrul Afacerilor Externe Teodor Meleșcanu, precum și ministrul Energiei Anton Anton, alături de parlamentarii ALDE Andrei  Gerea și Marian Cucșa.

„Consider ca, organizarea și mesajul au fost un succes, întru cât printre obiectivele şcolii de iarnă a TLDE s-au numărat asigurarea participării tinerilor la deciziile care îi vizează, inclusiv la elaborarea, promovarea şi realizarea politicilor în domeniul tineretului. De asemenea, un alt obiectiv a fost acela de a spori gradul de participare al tinerilor la viaţa publică şi încurajarea acestora în vederea asumării responsabilităţilor individuale sau de grup, dar şi sprijinirea şi îndrumarea tinerilor în vederea participării active a acestora la viaţa economică, educaţională şi culturală a ţării, indiferent de etnie, religie, statut social sau preferinţe politice”, a declarat Alexandra-Ionela Fedor.

 

 

În cadrul Delegaţiei Permanente a TLDE, Claudiu Daniel Catana, preşedintele TLDE, a afirmat că prin proiectul „România construită de tineri”, TLDE vrea să îi implice şi pe ceilalţi tineri în decizia politică,subliniind faptul că TLDE este principalul mesager al ALDE în rândul tinerilor.

”ALDE este singurul partid liberal din România, care promovează valorile şi principiile liberale, afirmând că, pe lângă drepturi şi libertăţi, promovează politici economice liberale care să conducă la dezvoltarea economică a României”, a precizat președintele TLDE Botoșani.