Ponta și-a lansat partidul la Botoșani printr-un comunicat cu lideri anonimi și cu liber la racolare

0

La nivelul județului Botoșani, partidul lui Ponta a fost lansat printr-un comunicat de presă în care este o declarație a unui lider anonim, nu este nimeni care să-și asume public aderarea la partidul fostului premier.

 

Pro România, partidul condus de Victor Ponta, Daniel Constantin și Sorin Cîmpeanu, a căpătat personalitate juridică, marți, la Tribunalul București.

 

În comunicat se precizează că în multe localități au fost constituite nucleele de bază care, în perioada următoare, vor forma primele Birouri Politice Locale.

  

”Ne dorim o reconfigurare a modului de a face politică și o înnoire a atmosferei care trenează în societatea românească actuală; ne dorim să fim aproape de cetățeni și să putem orienta România către normalitate, crescând responsabilitatea în cheltuirea banului public și punând capăt tendinței românilor de a pleca la muncă în străinătate din lipsa de alternativă în țara lor. Trebuie să ne unim forțele pentru a face din nou ca România să însemne „acasă” pentru cetățenii ei. Pentru asta, trebuie să venim alături și să fim uniți pentru un proiect comun, acela de a reda împreună României demnitatea! Împreună putem fi PRO ROMÂNIA, împreună trebuie să facem ca România să fie ”acasă” în fiecare sat, comună, oraș sau județ, a afirmat unul dintre liderii Pro România Botoșani, fără a fi precizat vreun nume al acestui presupus lider în comunicatul de presă.

 

 

 

Mai mult, noul partid anunță că membrii săi pot, simultan, să facă parte din și alte partide.

Victor Ponta a explicat la București că organizarea Pro România va fi pe modelul mișcării ”En Marche!” din Franța, partid politic care l-a adus pe Emmanuel Macron la Palatul Elysee.

 

 

loading…

 

În politică ”En Marche!” a adus o serie de noutăți, pe care Pro România le dorește implementate și în România:

– Mișcarea de tip ”En Marche!” nu interzice membrilor săi să facă parte alte partide politice, pe considerentul că rolul unui om politic este de a-și reprezenta electoratul și nu de a vota conform liniei politice dictate de un partid.

– Mișcarea de tip ”En Marche!” nu își obligă membrii la cotizații lunare sau anuale. Totul se desfășoară pe bază de donații primite din partea simpatizanților sau membrilor de partid. 

 


Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *