Comunicat de presă Răzvan Rotaru (PSD): Numărul locurilor de muncă este în continuă creștere

0

Răzvan Rotaru, deputat PSD Botoșani

Comunicat de presă:

 

În primele șase săptămâni ale acestui an, numărul salariaților activi a crescut cu 11.198, iar cel al contractelor individuale de muncă, cu 14.617

 

Deputatul PSD, Răzvan Rotaru, a anunțat marţi, 27 februarie, că la nivel național numărul locurilor de muncă este în continuă creștere, respectându-se tendința de anul trecut.

 

  

„În primele șase săptămâni ale acestui an, respectiv de la 1 ianuarie până la 19 februarie, numărul salariaților activi a crescut cu 11.198, iar numărul contractelor individuale de muncă active este mai mare cu 14.617. Datele provin din Revisal și sunt comunicate de Inspecția Muncii. Totodată, România are, după un an de guvernare PSD-ALDE, cea mai mică rată a șomajului din ultimii 30 de ani și este de notorietate publică nevoia de forță de muncă. Prognozele unor aşa-zişi analişti se înscriu în trendul celor de anul trecut. Toate scenariile lor catastrofice au fost contrazise de realitatea economică. După un asemenea eşec, pseudoanaliştii ar fi trebuit să tacă”, a declarat Răzvan Rotaru.

 

 

 

Cea mai mare parte a populației a cunoscut creșteri importante de venituri în 2017 și va continua să obțină astfel de beneficii și în anii următori.

Peste 1,3 milioane de români cu salariul minim au beneficiat de o creștere de salarii de la 1.250 brut în 2016, la 1.450 în 2017, iar de la 1 ianuarie 2018 încă 100 lei la salariul net. De asemenea, 1,2 milioane de bugetari au primit majorări în cursul anului 2017, iar de la 1 ianuarie 2018, 97% dintre ei au primit majorări de circa 25% la salariul brut, respectiv 4% la salariul net. Peste 5 milioane de pensionari au obținut creșterea punctului de pensie la 1.000 lei în 2017. Dintre aceștia, circa 2,2 milioane de pensionari au beneficiat și de scutirea plății CASS din pensie, iar 1,2 milioane care au pensii mai mici de 2.000 lei au fost scutiți și de impozitul pe venit.

 

 

loading…

 

„În total, sunt peste 7,5 milioane de cetățeni români care au obținut majorări de venituri consistente ca urmare a măsurilor directe ale Guvernului. De asemenea, sunt 120.000 de români care au ieșit din șomaj și au obținut un loc de muncă, ceea ce le aduce, desigur, venituri mai mari în buzunare. Pe lângă aceștia se adaugă alte milioane de angajați din sistemul privat, care au cunoscut creșteri de venituri în urma evoluțiilor pozitive din economie determinate de programul de guvernare al PSD. Salariile în mediul privat au crescut cu aproape 12% în 2017, iar cele din sistemul public cu aproape 22%”, a subliniat parlamentarul social-democrat botoșănean. 

 


Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *