Mihaela Huncă: „Susțin, alături de colegii mei de la PSD, familia tradițională ce are la bază căsătoria dintre un bărbat și o femeie”

0

deputat Mihaela Huncă

Deputatul PSD Mihaela Huncă a anunțat astăzi că în cazul în care se va organiza un referendum pentru revizuirea Constituţiei României prin modificarea articolului 48 din legea fundamentală, care definește familia, va vota în favoarea schimbării legislației și îi va îndemna pe botoșăneni să facă același lucru.  

Orice român care consideră că familia are la bază consimțământul dintre un bărbat și o femeie este invitat să participe la mitingul propus de PSD, care va fi organizat în perioada următoare. Nu va fi un miting al PSD, ci un miting organizat de PSD pentru a da posibilitatea tuturor românilor să se exprime în favoarea familiei tradiționale. Sunt invitați toți românii care cred în familia tradițională. Este prima oară când românii care vor să își exprime susținerea pentru acest principiu o vor putea face în cadrul unei manifestații publice, care este un exercițiu democratic absolut legitim, a declarat Mihaela Huncă.

  

Statutul civil al unei persoane, căsătorit, necăsătorit, divorțat, nu are nicio legătură cu opțiunea acelei persoane pentru susținerea familiei tradiționale. Principiul familiei tradiționale nici nu obligă la căsătorie, nici nu interzice divorțul sau celibatul, ci doar susține că familia tradițională se fundamentează pe căsătoria liber consimțită dintre un bărbat și o femeie.

 

PSD este primul partid care și-a definit clar poziția față de acest subiect, comparativ cu celelalte partide care ezită să se pronunțe pentru a nu supăra anumite cercuri de influență de la Bruxelles. PSD îi reprezintă pe cetățenii din România, care majoritatea susțin principiul de familie tradițională așa cum e propus amendamentul pentru revizuirea Constituției. PSD are curajul de a fi alături de români, chiar daca această atitudine va atrage critici din afara țării., a subliniat parlamentarul social-democrat botoșănean.

 

 „Așadar susțin înlocuirea termenului ”soţi” cu sintagma ”bărbat şi femeie”, astfel încât aliniatul 1 al articolului 48 să aibă formularea: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”. Voi vota la referendum pentru definirea familiei dintre un bărbat și o femeie, întrucât doresc să trăiesc într-o societate în care să asigurăm stabilitate pentru creșterea copiilor și o educație bazată pe integritate și sănătate morală, a arătat deputatul PSD.

Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *